Košarka

Video: Ukićeva sjajna završnica

Goran Markuš • utorak, 13.10.2009.
Video: Ukićeva sjajna završnica

Naš Roko Leni Ukić konačno je dobio značajniju minutažu što je sjajnim nastupom posebice u uvodnom dijelu posljednje četvrtine potpuno i opravdao. Velika je večer i iza klupe Thundera koju trener nakon izgubljenih +20 nije povukao već je ostavio na terenu da ispravi pokvareno...

Još je jedna uspješna večer iza Milwaukee Bucksa koji su u Houstonu stigli do nove predsezonske pobjede. Susret koji su predvođeni Davidom Andersenom (17 poena) domaćini otvorili tek nešto spretnije vrlo brzo mijenja dinamiku. Naime, tijekom druge četvrtine Carlos Delfino i društvo "izmasakrirali" su Rocketse tricama i na veliki odmor odlaze sa odličnih + 12.

Iako su se na teren vratili u potpuno drugačijem svjetlu momci iz Houstona jednostavno nisu mogli poništiti rezultatski zaostatak za što se uz sjajnog Michaela Redda (18 poena, 4 asistencije) tijekom prvog dijela četvrte četvrtine posebno pobrinuo i naš Roko Leni Ukić (21 minuta, 10 poena, 1 skok, 4 asistencije). Naime, upravo je Ukić bio taj koji je sa sedam poena u uvodnom dijelu posljednjeg perioda održao Buckse na sigurnoj udaljenosti osiguravši im zasluženu mirnu završnicu.

Nova fantastična večer je i iza Anthonyja Morrowa koji je sa 32 poena ponovno predvodio svoje Warriorse, no ovog puta Clippersi su bili uspješniji i sjajnom igrom, posebice tijekom treće četvrtine kada -16 pretvaraju u +3, uspjevaju razveseliti gotovo pun Staples Center. Kod domaćina svakako treba istaknuti dvojac Rasual Butler (27 poena) - Eric Gordon (22 poena) koji je domaćinima uopće omogućio ovakav povratak.

Velika lekcija je i iza klupe Oklahoma City Thundera koja je u produžetku bila prisiljena vratiti nepotrebno izgubljeno. Naime, izuzetno raspoložen Kevin Durant (30 poena, 11 skokova) tijekom treće četvrtine predvodio je domaćine do velikih +20 da bi se ulaskom igrača sa klupe razlika polako, ali sigurno istopila na pozitivnu nulu.

Odličan potez tada povlači trener Thundera, Scott Brooks koji u igru ne vraća prvu postavu već ostavlja mlađe momke kako bi naučili vrlo vrijednu lekciju uoči početka sezone. Klimavo je počeo spomenuti produžetak za Oklahomu, no završnom 10:2 serijom domaćini su potpuno deklasirali protivnika i tako stigli do prve predsezonske domaće pobjede. Jedini dvoznamenkasti igrač Sunsa bio je Amare Stoudemire (20 poena, 6 skokova).

Niti Grizzliesi nisu uspjeli prekinuti stopostotni učinak Orlanda koji je predvođen Mickaelom Pietrusom (19 poena, 5 skokova, 4 asistencije) stigao do sigurnog gostujućeg slavlja. Očekivano, sjajna je partija i iza Dwighta Howarda (15 poena, 11 skokova), a sa 15 poena i pet asistencija značajan doprinos dao je i J. J. Redick. Pomalo neočekivano, najefikasnijim igračem domaćina pokazao se Sam Young (22 poena).

Do dominantne pobjede stigli su i košarkaši Atlanta Hawksa koji se odmah nakon uvodne tri minute odvajaju i do poluvremena bježe na sigurnih +11. Iako je po običaju Atlanta odigrala pravu timsku utakmicu vrijedi istaknuti Jeffa Teaguea koji je uz 17 poena upisao i sedam skokova. S druge strane terena, daleko najboljim igračem gostiju pokazao se Gerald Wallace koji je čak 12 od svojih 20 poena ubacio sa linije slobodnih bacanja bez ijednog promašenog šuta.

Predsezona
Atlanta Hawks - Charlotte Bobcats 107:90
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 110:105
Memphis Grizzlies - Orlando Magic 83:102
Houston Rockets - Milwaukee Bucks 92:96
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 124:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!