Ostali sportovi

Suci trenirali strogoću na Tini Erceg

Maja Giljanović • srijeda, 14.10.2009.
Suci trenirali strogoću na Tini Erceg
Foto: EPA

Svjetsko prvenstvo je svjetsko prvenstvo, najveće je gimnastičko natjecanje i samim tim je logično da suci kažnjavaju i najmanju greškicu, ali njihovo viđenje nastupa hrvatske olimpijke Tine Erceg na parteru prelazi granicu dobrog ukusa...

Tina Erceg je nastupila u trećoj podskupini (ukupno ih je pet) i nakon što je svoj nastup odradilo gotovo 100 natjecateljica zauzima 18. mjesto na gredi i 22. na parteru. Prvi put 21-godišnjakinja nije nastupila u višeboju, a razlog je: "Odmor nakon Olimpijskih igara prošle, a uoči novog ciklusa sljedeće godine". Ozljeda? "Ozljeda je stvar prošlosti. Zbog nje smo kasnili s treninzima četiri-pet mjeseci, ali zaliječena je što se uostalom vidjelo i na Univerzijadi i na Svjetskom kupu u Dohi i nije predstavljala nikakav faktor u toj odluci".

Erceg je, naime, u srpnju u Beogradu na Univerzijadi osvojila šesto mjesto, a u Svjetskom je kupu u Dohi prije 15-tak dana osvojila dvije srebrne medalje (jednu na gredi, drugu na parteru) i prije puta u London izjavila: "Podigla me Doha i vjerujem u dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu. Reference mi uostalom ne nedostaju, četvrta sam u poretku Svjetskog kupa na parteru i peta na gredi".

Prvu je vježbu Kaštelanka iz splitskog GK "Marjan" odradila na gredi, prijavila je startnu ocjenu 5,1 i osvojila 13,500 bodova: "Skroz sam zadovoljna. Nakon svjetskih prvenstava na kojima sam uglavnom od 180 natjecateljica osvajala oko 60. mjesta u viseboju, dobar je osjećaj nastupiti ovako na pojedinačnim spravama. Kamo sreće da ostanem među prvih 30, bio bi to strašan rezultat".

Dobrog je raspoloženja bila i Tinina trenerica Magda Ilić: "Prilagodili smo vježbu kriterijima SP-a, promatramo nastup na Svjetskom prvenstvu kao probu za olimpijski višeboj i u potpunosti sam zadovoljna kako je odvježbala. Ovakva izvedba na Svjetskom kupu nagrađuje se i većom ocjenom, ali ponavljam SP je SP i najmanja greškica skida desetinke boda. Svejedno Tina je napravila što smo priželjkivali, još neka ponovi sličnu vjezbu i na tlu".

Što je natragičnije, ponovila ju je i odvježbala u stilu. Nasmiješenoj, elegantnoj, u originalnom dresu, zapela joj je, međutim, knedla u grlu kad je na semaforu zasvjetlilo 12,950: "Tužna sam jer je moj dojam bio da je vježba odrađena odlično. Skroz sam zadovoljna svojim nastupom i bila sam sigurna da ću dobiti 13,4, 13,5. Gdje su suci pronašli elemenata da mi skinu toliko od ocjene, nemam baš nikakvog objašnjenja. Da sam dobila koliko sam objektivno morala, bio bi to izvrstan rezultat, plasman među prvih 20".

Erceg je na gredi trenutno 18., parteru 22. (da je pravde zauzimala bi sedmo mjesto na tlu), a nakon tri podskupine najbolje su Rumunjka Ana Porgras (14,850) i Kineskinja Sui Lu (14,275).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!