Zimski sportovi

Nezaustavljivi Rangersi i Penguinsi

Ante Jukić • četvrtak, 15.10.2009.
Nezaustavljivi Rangersi i Penguinsi

Početak nove NHL sezone potpuno je u znaku NY Rangersa i Pittsburgh Penguinsa, koji su noćas upisali svoje šeste pobjede...

Los Angeles Kingsi stigli su u New York na krilima odličnog starta u novu sezonu, no problem je bio u činjenici da je na drugoj strani Madison Square Gardena stajala momčad u još boljoj formi. Nakon uvodnog poraza, upisali su Rangersi pet uzastopnih pobjeda, da bi noćas, iako nisu odigrali neku nezaboravnu predstavu, stigli i do šeste.

Domaćini su u vodstvo došli vrlo rano - već u četvrtoj minuti za 1:0 pogodio je Prospal, ali nije to previše pogodilo Kingse. Gostima iz LA-a za odgovor je trebalo samo 70 sekundi (Smyth), a taj pogodak označio je i početak njihove dominacije, koja u konačnosti, ipak, nije okrunjena nečim opipljivim. Naime, dok su Kingsi igrali i udarcima zasipali vrata Lundqvista, Rangersi su svoje rijetke prilike neumoljivo iskorištavali. U 14. minuti prve trećine svoj drugi pogodak večeri postigao je Prospal, odmah na startu druge u listu strijelaca upisao se Boyle, i povratka za goste više nije bilo, iako je vrlo brzo po trećem golu Rangersa na 3:2 smanjio Handzus. Konačnih 4:2 u posljednjoj je trećini postavio Gaborik.

Odmah uz bok Rangersima na vrhu poretka kompletne lige nalaze se Pittsburgh Penguinsi, koji su noćas također ubilježili šestu pobjedu u sezonu. Aktualni prvaci su do bodova na gostovanju u Raleighu mogli doći i u regularnom dijelu utakmice, budući da su u posljednju trećinu ušli s dva gola prednosti (Rupp i Malkin), no dva gola Whitneya utakmicu su odvela u produžetak, a potom i u raspucavanje. Odlučujući kazneni udarac za goste iz Pittsburgha realizirao je Kunitz.

Pobjeda Penguinsa u Carolini bila je ujedno i jedino gostujuće slavlje večeri. Dallas Starsi su na svom ledu s visokih 6:0 "demolirali" Nashville Predatorse, a po dva pogotka za Teksašane postigli su Morrow i Eriksson. Dvostruki strijelac u srijedu bio je i Corey Perry, čiji su Anaheim Ducksi s 3:2 svladali Minnesota Wildse. U posljednjoj utakmici noćašnjeg programa, Chicago Blackhawksi su rezultatom 4:3 nadvisili Edmonton Oilerse.

NHL, rezultati, 14.10.2009: NY Rangers - Los Angeles 4:2, Carolina - Pittsburgh 2:3 (SO), Chicago - Edmonton 4:3, Dallas - Nashville 6:0, Anaheim - Minnesota 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!