Košarka

Prvi poraz Cavaliersa

Igor Maračić • četvrtak, 15.10.2009.
Prvi poraz Cavaliersa

Bez LeBrona su Cavaliersi bili su meta vrlo raspoloženom Mikeu Milleru, koji ih je demolirao svojim šutom, a odličnu partiju odigrao je i Blake Griffin...

Mike Miller demonstrirao je svoj poznati precizni šut, te je sa pet trica i odličnim postotkom šuta (9 od 12), predvodio Wizardse do pobjede nad Clevelandom. Odlični Miller dodao je tome pet skokova i tri asistencije, a 20+ koševa imao je i Randy Foye (21). Loša vijest za Washington jest potencijalna ozljeda Jamisona, koji je napustio utakmicu s istegnutim ramenom.

Najbolji Cavalier bio je relativno nepoznati Jawad Williams, predvodeći listu strijelaca sa 21 poenom, a solidno je odigrao i O'Neal, upisavši 13 koševa i šest uhvaćenih lopti.

Treću pobjedu u predsezoni ostvarili su Celticsi, pobjedom nad Raptorsima. Paul Pierce imao je 17 koševa, Garnett 16 uz šest skokova, dok je u otporu Raptorsa najbolji bio Chris Bosh, sa 21 poenom, četiri skoka i tri asista.

Jastrebovi su nanijeli četvrti poraz Grizzliesima, prvenstveno zahvaljujući fenomenalnim prvim poluvremenom, u kojem su postigli 71 koš. Odličan je bio Maurice Evans, koji je za 26 minuta postigao 27 koševa, uz gotovo nepogrešiv šut. S druge strane, nedvojbeno najbolji bio je Zach Randolph, sa 18 koševa i osam skokova.

Sophomore Chris Richard je sa 17 poena bio najefikasniji pojedinac Bullsa, koji su u tijesnoj utakmici porazili Timberwolvese, a kad se tome doda fantastičnih 13 skokova, nije teško odrediti prvo ime susreta. Identični broj skokova imao je i Kevin Love (12 poena) koji je bio najbolje ime u rosteru poraženih.

Bez pobjede i dalje su Wade i društvo, a ovog puta bolji su bili igrači Thundera, s odličnim Durantom na čelu. Nedvojbeno, sadašnji a vjerojatno i budući vođa ove mlade momčadi, zabio je 30 koševa, te uz to dodao šest skokova. Iako je tim učinkom promaknut u igrača utakmice, ništa lošiji nije bio ni Jeff Green sa 25 poena. Kod Heata najbolji je bio još jedna mlada nada, Michael Beasley sa 24 koša i četiri skoka.

Blake Griffin polako pokazuje zašto je bio prvi pick. U pojedi Clippersa nad Spursima ugradio je 23 koša i sedam skokova, dok je kod Spursa najbolji bio novopridošli Jefferson, sa 15 poena.

Nevjerojatni Steve Nash je sa 23 koša i 15 asistencija vodio Sunse do pobjede protiv odličnih Trail Blazersa, kod kojih je još jednu partiju za pamćenje odigrao Greg Oden (17 koševa, 13 skokova). 25 koševa za Sunse dodao je Barbosa, a snagu Blazersa, unatoč porazu, potvrđuju i Miller (25 poena, šest asistencija), te Aldridge (20 koševa, sedam skokova).

NBA predsezona:
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 104:109
Toronto Raptors - Boston Celtics 90:106
Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 111:96
Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 99:94
Miami Heat - Oklahoma Thunder 91:96
L.A. Clippers - San Antonio Spurs 93:90
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 110:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!