Rukomet

"Pravi su, ali i mi smo"

Ivor Krapac • petak, 16.10.2009.
"Pravi su, ali i mi smo"
Foto: Kristijan Komarica

Nedjelja će nam dati prvu pravu naznaku o ovosezonskim dometima i vrijednosti rukometaša Croatia osiguranja. Naravno, u ranoj fazi Lige prvaka ne može biti konačnih zaključaka, ali gostovanje kod jakog HSV-a, između ostalog, i s tri hrvatska reprezentativca i bivša Zagrebaša, izgleda vrlo izazovno nakon rutinski odrađenog posla u prva dva kola protiv slabijih protivnika...

Senjanin Maglajlija ne skriva niti bježi od činjenice tko je favorit u susretu koji će započeti u nedjelju u 17,30 sati u Hamburgu. Šanse za pobjedu je u postocima procijenio je na 60 - 40 u HSV-ovu korist, dok se od svoje momčadi nada pravom izdanju na terenu i dobrom dojmu, pa i povoljnom rezultatu ukoliko se ukaže prilika za iznenađenje.

"Nema nikakve isprike ili traženja alibija, sada smo tu gdje jesmo, vjerujem da smo spremni natjecati se s njima", najavio je trener hrvatskih prvaka, uz dodatak da je njegova momčad trenutno na 80 - 85 posto, što u ovako ranoj fazi sezone ne zvuči loše. Bilo je dovoljno za pobjede nad Fyllingenom i Alingsasom, a što će donijeti Hamburg? "Ne želim ni pomisliti na neki nepovoljniji rezultat, to bi značilo tri koraka unatrag u našem radu. Moramo gledati jedino sebe, tražimo se u svim segmentima igre i samo to nam je bitno, sada imamo pravog protivnika, a rezultat će pokazati gdje smo."

"Rezultat bi bio i jedan razlike za njih i naša pobjeda, ali rezultat nije šest ili sedam golova minusa, to je katastrofa", odvagnuo je Maglajlija, dodajući da je njegova momčad dovoljno spremna da izbjegne najgori scenarij: "Ovisi kako će se odvijati utakmica, prema tome ćemo postavljati raznorazne ciljeve, ali primarni je ući dobro i pozitivno, nametnuti ritam da oni vide da neće to izvesti tako lako kao protiv nekih drugih momčadi."

Sve će početi od obrane: "Možemo li do pobjede s 30 primljenih golova ili više? Mislim da ne, moramo staviti naglasak na obranu. U napadu igraju po svojim šablonama, mogu razbiti protivnika u početnoj fazi, a poslije toga do izražaja dolazi individulna kvaliteta. Na treninzima smo pokušali predvidjeti tu početnu fazu, postaviti se da nam u prvih desetak sekundi napada ne zabiju lagani gol kao drugima, a nakon toga usmjeriti pozornost na njihove izvanredne pucače koji 'praše' sa svih strana. Treba nam maksimalna borbenost, traženje kontakta, dizanje ruku, pa ćemo vidjeti jesu li u šuterskoj formi i može li pomoći naš golman."

"Mislim da su odlična momčad, ali se s njima može igrati, što je za nas najbitnije. Nisu nepobjedivi i ne rade ništa protiv čega mi ne bismo mogli na njih u obrani, u napadu su dobri, strašni su, ali ni mi još nismo pokazali pravu utakmicu", nastavio je Maglajlija, dodajući riječ-dvije o Blaženku Lackoviću, Igoru Voriju i Domagoju Duvnjaku, s kojima nije potrebno dodatno upoznavanje.

"Za Laca se još ne zna hoće li igrati, čuli smo za problem s ozljedom, dok su Vori i Duvnjak u fenomenalnoj formi, brzo su se uklopili, znamo ih, znaju i oni nas. Sada su u Hamburgovom sustavu igre koji je dosta dobar, borimo se protiv tog sustava, a oni su unutra, neće tu biti nekih posebnih zadataka. Naravno da u nekim individualnim zadacima čuvanja Špoljarić zna Vorija, da naši prednji znaju Duvnjaka u situacijama kada idu na njega, ali to su pravi igrači, ne samo njih dvojica, nego svi. No, i kod nas su pravi igrači, očekujem da će biti interesantno. I za mene je ovo novo iskustvo, vidjet ćemo gdje smo i što smo."

Izravni dvoboji s bivšim Zagrebašima u dresu HSV-a zvuče zanimljivo, ali Magi dodaje da je važno i sve ostalo: "Bit će interesantno ne samo s Balićem protiv Duvnjaka, nego po svim pozicijama, i s Tončijem Valčićem na prednjem protiv Gillea, njihovog srednjaka, Vukićem na halfu protiv braće Lijewski, Špoljarićem protiv Vorija u naših 3-2-1, pa s dva naša visoka (Kopljar i Gojun, op.) koji će sigurno igrati u 6-0. Nemamo se čega bojati, pripremamo se za te igrače, a imamo ove koje imamo, kvalitetni smo, pokušat ćemo odraditi pravi posao."

Ivano Balić istaknuo je da će na terenu biti daleko od prijateljskog, bez obzira na prijatelje u suparničkoj momčadi: "Ova utakmica znači puno, borimo se za prva dva mjesta koja nam kasnije mogu donijeti nešto lakšeg protivnika, a ujedno je prva prava provjera za nas da vidimo gdje smo."

S obzirom da se ide na jednu od vodećih bundesligaških momčadi i u dvoranu punu njihovih navijača, dodatna motivacija neće trebati: "Mi smo 'nabrijani' već odavno, spremni smo, jedva čekamo tu utakmicu, da krenemo na put i da se to odigra."

Vjere u dobru predstavu ne nedostaje, a koliko su od planiranog Zagrebaši precrtali na teren, otkrit ćemo za dva dana.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!