Košarka

Netsi i dalje na čekanju

Branimir Korać • subota, 17.10.2009.
Netsi i dalje na čekanju

U pet noćas igranih predsezonskih NBA susreta pobjede su odnijeli domaćini. Tako su New Jersey Netsi ponovno ostali bez pobjede i jedina su momčad uz Sacramento Kingse koja u predsezoni nije nijednom slavila...

Indiana Pacersi ugostili su Houston Rocketse i svladali ih 119:104. Obojica trenera iskoristili su ovu utakmicu za dosta rotacija, a Pacersi su se tu bolje snašli i dobrom igrom posebno u prvom poluvremenu uzeli su pobjedu. Istaknuo se Danny Granger koji je za 18 minuta ubacio 22 poena i bio prvo ime susreta. "Moraš izaći van i igrati žestoko, ući u ritam. Ako je predsezona, ne mora značiti da možeš biti opušten", govorio je nakon susreta Granger.

Uz Grangera kod domaćina 17 poena i šest skokova upisao je Troy Murphy, a kod Houstona 14 poena uz devet asistencija i pet skokova ubilježio je Will Conroy, 14 poena uz šest skokova Carl Landry te deset skokova Luis Scola.

New Jersey Netsi i dalje ne znaju za pobjedu. Na gostovanju u Madison Square Gardenu poraženi su 93:89, lakše nego što to rezultat govori. Veliki zaostatak od 16 poena uoči posljednje dionice u finišu su uspjeli samo smanjiti, ali Knicksi su bez velikih stresova uzeli pobjedu.

David Lee bio je najbolji kod domaćina s 20 poena i 14 skokova, a 16 poena i osam skokova dodao je Wilson Chandler. Kod Netsa 21 poen i 11 skokova upisao je Yi Jianlian, a 21 poen i osam skokova dodao je Terrence Williams.

Chicago i Minnesota prilično su ozbiljno shvatili svoj dvoboj te su rotirali nešto manji broj igrača nego što je uobičajeno u pripremnim utakmicama. U utakmici koja je imala i natjecateljski naboj Bullsi su bili bolji s 94:90, a Wolvese više od poraza brine ozljeda Kevina Lovea. Love je u skoku za loptu pao i slomio ruku te mu predstoji nekoliko tjedana pauze. "Sreća u nesreći je što mi to nije šuterska ruka", rekao je Love.

Prvo ime Chicaga bio je Tyrus Thomas s 22 poena i 13 skokova dok je Taj Gibson dodao 14 poena i šest skokova. Kod Wolvesa Corey Brewer ubacio je 20 poena, Oleksij Pečerov 16 poena uz pet skokova te Al Jefferson deset poena uz 16 skokova.

LeBron James se vratio nakon preležane gripe, ali to nije pomoglo Cavsima da svladaju Spurse. San Antonio je bio bolji 105:98 i to bez previsoke minutaže za one najvažnije igrače.

Tony Parker bio je najveći problem za Cavse, ubacio im je 22 poena uz sedam asistencija, a Tim Duncan dodao je 13 poena i devet skokova. Kod Cavsa James je ubacio 22 poena uz šest skokova, Mo Williams 15 poena uz šest asistencija, a Shaquille O'Neal je dodao 13 skokova.

Sunsi su osam minuta prije kraja susreta sa Sixersima imali 98:80 i činilo se kako će visoko slaviti, no dvije minute prije kraja Sixersi su poveli 104:106. No u zadnjoj minuti Dan Dickau ubacio je šest slobodnih bacanja bez promašaja i odveo Sunse do pobjede 115:113.

Channing Frye sa 17 poena bio je najefikasniji kod Phoenixa, Amare Stoudamire dodao je 16 poena i 12 skokova, Jason Richardson i Leandro Barbosa također po 16 koševa, a Steve Nash dodao je deset asistencija. Kod 76ersa Marreese Speights ubacio je 32 poena uz 12 skokova, a Louis Williams dodao je 27 poena.

NBA predsezona:
Indiana Pacers - Houston Rockets 119:104
New York Knicks - New Jersey Nets 93:89
Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 94:90
San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 105:98
Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 115:113.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!