Košarka

"Obrana igrače drži u igri"

Vedran Attias • subota, 17.10.2009.
"Obrana igrače drži u igri"
Foto: Kristijan Komarica

Cibona je lagano došla do nove pobjede u NLB ligi pa je trener Velimir Perasović očekivano bio zadovoljan nakon utakmice koju su Cibosi još jednom dobili sjajnom obranom...

Cibona je protiv FMP-a omogućila navijačima još jednu ugodnu večer u Draženovom domu: "Posebno sam zadovoljan načinom na koji smo odigrali prvi dio gdje smo radom i trudom došli do velike prednosti, no oni su nas stigli u nastavku jer su kvalitetni", kaže trener Cibone Velimir Perasović pa dodaje: "Previše smo radili da bi tako lako prosuli, no bila je ovo puno teža pobjeda nego što to rezultat pokazuje."

Cibosi su na kraju lako upisali nove bodove i nastavili sjajno otvaranje sezone: "Možemo biti sretni rezultatom, pobjedom i načinom na koji smo ušli u novu sezonu." Jedna od glavnih karakteristika ovogodišnje Cibone jest sjajna obrana, a tako je bilo i protiv FMP-a: "Kada Radošević uđe minutu prije kraja i "pogine" u obrani - onda moraš biti zadovoljan. Pogađali su nam na zonu preko ruke pa smo izgubili veliku prednost, ali niti tada naša obrana nije izgledala mlitavo. Naša obrana danas je učinila velik posao."

Perasović se u trećoj četvrtini odlučio promijeniti obranu u zonu što nije najbolje funkcioniralo: "Bili smo vrlo rano u bonusu pa sam htio probati, ali nisam ja nezadovoljan kako smo mi to igrali; oni su jednostavno pogodili teške šuteve. Na trenutke volim odigrati zonu iako možda danas i nije bilo potrebe."

Trener Cibosa posebno je bio zadovoljan igrom Tomislava Zubčića: "Nije imao grešaka u obrani, a promašaje u napadu ja mogu tolerirati. Danas je on po meni odigrao najbolju obrambenu utakmicu otkako ga je treniram. Njegovi promašeni šutevi su rezultat velike želje jer on možda ima i najčišći šut od svih; kao i Bogdanović. Kada oni uđu u seriju - pokazat će zagrebačkoj publici sve što znaju. Obranu igraju jako kvalitetno i to je ono što će ih držati u igri."

Trener gostiju Slobodan Klipa iskreno je priznao kako je Cibona bolja momčad: "Došli smo u Zagreb pokušati iznenaditi Cibonu za koju smo se nadali da će nas podcijeniti nakon pobjede u Beogradu, no oni su sastavljeni od pravih profesionalaca koji su nam odmah dali do znanja kako su bolja momčad od nas. Oni zaslužuju respekt, no premlako smo ušli u susret, pucali iz teških situacija, a tako se ne može igrati."

Iako su se gosti rezultatski približili, Klipa smatra kako pobjeda Cibone nije bila upitna: "Kad je već bilo gotovo smo se vratili u utakmicu, no mislim da nismo imali šanse iako je bilo samo minus sedam. Cibona je tada opet ubrzala i rezultatski riješila utakmicu. Nismo odigrali dobru utakmicu, no to ne umanjuje čistu pobjedu Cibone."

Sličnog razmišljanja bio je i centar gostiju Miroslav Raduljica: "Mislim da smo jako loše otvorili utakmicu gdje je Cibona napravila veliku razliku. Imali smo dosta problema s njihovim skokom u napadu i to je jedan od razloga ovog poraza. Drugi dio smo igrali bolje, no bilo je teško stići njihovu prednost i čestitam im na zasluženoj pobjedi."

NLB liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bosna Royal75:67Radnički
Cibona75:59FMP
Helios Domžale67:73Partizan
Zadar89:85Cedevita
Crvena zvezda89:66Zagreb
Vršac83:69Široki Brijeg
Budućnost VOLI79:85Petrol Olimpija
1Cibona 206+236
2Partizan 206+179
3Vršac 179+147
4Petrol Olimpija 1511+129
5Budućnost VOLI 1511+88
6Zagreb 1412-22
7Cedevita 1313-60
8Zadar 1313+158
9Crvena zvezda 1115+57
10Široki Brijeg 1115-64
11Radnički 1115-182
12FMP 1016-90
13Bosna Royal 620-275
14Helios Domžale 620-301

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!