Automoto

Stopostotan učinak domaćina

Goran Markuš • nedjelja, 18.10.2009.
Stopostotan učinak domaćina

Nakon dva poraza od Portlanda i jednog od Lakersa Kingsi su konačno stigli do prvog predsezonskog slavlja, a uz pobjedu Bucksa našeg Roka Leni Ukića pridružilo im se i ostalih pet domaćina koji ovu noć gostima nisu prepustili niti jedno slavlje...

Od samog početka utakmice bilo je jasno da Bucksi ništa ne namjeravaju prepustiti slučaju i nakon šuterske prve četvrtine čvrstom obranom u drugoj do poluvremena bježe na velikih + 17. Niti nastavak nije bio ništa bolji za gosta koji se do kraja susreta uspio tek približiti na konačnih 14 poena razlike.

Svoju prvu ozbiljniju šansu na terenu naprosto fantastično iskoristio je rookie Brandon Jennings koji je za 28 minuta upisao 16 poena i sedam asistencija. Sjajna je partija i iza Andrewa Boguta (10 poena, 13 skokova) kao i iza igrača koji se još uvijek oporavlja od ozlijede lijevog koljena, Michaela Redda (15 poena). Naš Roko Leni Ukić dobio je tek šest minuta koje je ovog puta sjajno iskoristio upisavši čak osam poena (2/2 slobodna bacanja, 0/1 šut za dva, 2/2 šut za tri) uz jednu asistenciju. Kod Timberwolvesa najefikasnijim se pokazao Jonny Flynn (19 poena, 5 asistencija).

Sjajnim ulaskom u susret i čvrstim drugim poluvremenom i Kingsi su konačno stigli do toliko željenog prvog predsezonskog slavlja, a žrtva su bili košarkaši Golden State Warriorsa koje niti očito izuzetno "vruć" Corey Maggette (28 poena, 7 skokova) ovog puta nije mogao spasiti. Bila je to sjajna večer za Kevina Martina (32 poena), ali i Jasona Thompsona koji je uz 20 poena upisao i ogromnih 20 skokova i pet asistencija.

Pokušali su Bobcatsi prvo preko Vladimira Radmanovića (15 poena), a zatim i preko Geralda Wallacea (13 poena, 7 skokova), no Lakersi si jednostavno nisu željeli dopustiti poraz u prvom susretu u Staples Centeru nakon prošlosezonskog osvajanja NBA prstena. Svoju "zalihu" napunili su sjajnom drugom četvrtinom koja im je tako omogućila i odmaranje sjajnog Kobe Bryanta (13 poena, 7 asistencija) tijekom završnih 12 minuta igre.

Nekoliko ozljeda i "slobodnu večer" LeBrona Jamesa, Shaquille O'Neala i Mauricea Williamsa Mavericksi su znali iskoristiti i tijekom 48 minuta mirnom i koncentriranom igrom svladali su goste iz Clevelanda. Odličan je bio iskusni Dirk Nowitzki (19 poena, 5 skokova), a zapaženu ulogu odigrao je i "adut s klupe", Kris Humphries (12 poena, 9 skokova). Sa 18 poena i deset skokova najefikasnijim igračem Cavaliersa pokazao se Jamario Moon.

NBA predsezona:
Los Angeles Clippers - Utah Jazz 103:96
Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 115:94
New Orleans Hornets - Indiana Pacers 108:96
Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 101:87
Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 93:82
Sacramento Kings - Golden State Warriors 101:94
Los Angeles Lakers - Charlotte Bobcats 91:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!