Ostali sportovi

Osijek spreman za Svjetski gimnastički kup

Sportnet • srijeda, 04.11.2009.
Osijek spreman za Svjetski gimnastički kup
Foto: Dragan Kovač

Tri dana do početka Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku, u dvorani Gradski vrt, gdje će u petak kvalifikacijskim nastupima biti otvoren Osijek Grand prix, održana je konferencija za medije članova Organizacijskog odbora Osijek Grand prixa. U ime organizacijskog odbora i povjerenstava za natjecanje javnosti su se obratili Darko Dumančić voditelj Ureda za koordinaciju Svjetskog kupa u Osijeku i Saša Solar, predsjednik povjerenstva za natjecanje.

Dumančić je istaknuo kako su održana već dva sastanka organizacijskog odbora, kojima je predsjedao gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo te kako povjerenstva za natjecanje odrađuju svoje poslove. Stoga očekuje kako će i ovo veliko natjecanje u Osijeku proći u najboljem redu.

"Nakon Svjetskog rukometnog prvenstva i Europskog prvenstva u streljaštvu ovo je još jedan veliki sportski događaj u našem gradu. Obzirom na iskustva iz prethodna dva natjecanja u organizaciju predstojeće priredbe uključili smo i brojne osobe koji su uspješno odradili poslove organizacije i Svjetskog rukometnog prvenstva i Europskog prvenstva u streljaštvu", rekao je Dumančić.

Dumančić je dodao i kako je na sastanku Organizacijskog odbora, održanog u ponedjeljak 2. studenog, zaključeno kako će Počasni odbor Svjetskog kupa, između ostalih, sačinjavati svi gradonačelnici gradova Osječko-baranjske županije, većine slavonskih gradova, kao i gradonačelnici najvećih hrvatskih gradova – Zagreba, Rijeke, Splita te Čakovca i Šibenika. Uz to, gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo bit će i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske.

Prema dvorani pješke

U ime ureda Grada Osijeka Darko Dumančić uputio je apel svim Osječanima da prema dvorani tijekom sva tri dana natjecanja, krenu pješke ili koristeći sredstva gradskog prijevoza.

Ukoliko se ipak Osječani i njihovi gosti odluče prema dvorani Gradski vrt krenuti osobnim automobilom, moći će parkirati na svim parkiralištima u blizini dvorane (ispod zapadne tribine Gradski vrt, u naselju Sjenjak i svim parkiralištima trgovačkih lanaca u blizini dvorane).

O samom programu Svjetskog kupa pričao je Saša Solar: "Prvi kvalifikacijski ciklus počinje u 15 sati. Prvi gimnastičari na sprave će u petak (6. studenog) u 15 sati, kada će se održati kvalifikacijska natjecanja na tlu, konju s hvataljkama i karikama za muškarce te preskoku i dvovisinskim ručama za žene. Nakon otprilike dvosatne stanke, drugi dio kvalifikacija održat će se nakon svečanog otvorenja koje je predviđeno za 19 sati."

"U drugom kvalifikacijskom ciklusu natjecat će se gimnastičari na preči, ručama i preskoku te gimnastičarke na gredi i tlu. U subotu je na rasporedu finale po spravama iz prvog kvalifikacijskog ciklusa, a u nedjelju iz drugoga. Oba finalna dana započinju u 17 sati."

Solar je spomenuo i konkretne brojke: "Prijavljeno je 140 gimnastičarki i gimnastičara iz 30 zemalja. Naravno, zadržavamo mogućnost otkazivanja. Ali, će naša publika moći vidjeti neke od najboljih svjetskih gimnastičara, bivših i sadašnjih olimpijskih i svjetskih prvaka, sudionika finala velikih natjecanja", naglasio je.

Zanimljivo će biti i ispred dvorane gdje će biti postavljen veliki šator s jelima, pićem te zanimljivim glazbenim programom.

"Šator će moći koristiti svi naši građani, ali i gimnastičari pa će to biti idealna prigoda da ljubitelji gimnastike budu u neposrednom kontaktu s velikim svjetskim zvijezdama ovoga sporta. Uz to u subotu i nedjelju nastupiti će i mlada pop/rock skupina Instinct, koja je dobila treću nagradu na CMC gitarijadi", kazao je Saša Solar, koji je uputio još jedan poziv za dolazak na ovu veliku trodnevnu prigodu jer "velikim odazivom predstavit ćemo i naš grad u što boljem svjetlu".

Ulaznice se naime još uvijek mogu kupiti u prostorijama GK Inova Gim (Zeleno polje 30), Generalturistu, Pantursu, Ferivi sportu, Turističkoj zajednici Osijek (Županijska ulica i Tvrđa), Turističkim zajednicama Bilja i Belog Manastira, Caffe baru San Francisco (Radićeva ulica), St. Patrick's pub Tvrđa, ali i na štandovima na Trgu Ante Starčevića i Trgu Slobode, koji će biti svakodnevno postavljeni od 8,30 do 13 sati i od 15 do 17 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!