Nogomet

"Priznajem, debeo sam"

Antonija Pavlić • petak, 13.11.2009.
"Priznajem, debeo sam"
Foto: EPA

Brazilac Ronaldo odlučan je u nakani postizanja optimalne fizičke spreme i kondicije u borbi za mjesto u momčadi Brazila na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi sljedeće godine...

Ronaldo Luis Nazario de Lima u Corinthiansu proživljava svoju drugu karijeru. Nakon mnoštva uspona, padova, nevjerica i odbacivanja najbolji strijelac svjetskih prvenstava vratio se još jači i pokazao kako staro ne znači uvijek nužno i loše.

U razgovoru za televizijsku postaju Globo prokomentirao je svoje šanse za povratak u reprezentaciju i put na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. "Danas se ne bih ni sam pozvao u reprezentaciju. Momčad Brazila igra na visokoj razini, no potrudit ću se, kao što se nikad u karijeri nisam trsio, kako bih se našao u toj ekipi."

Najveća prepreka tome cilju su kilogrami i kondicijske konotacije koje iz toga proizlaze. Brazilski čarobnjak s loptom drastično se udebljao i premda još uvijek ima onaj magični dodir, na fizičkom planu ne može se mjeriti s mlađima od sebe.

"Naporno ću se pripremati da ponovno zaslužim čast igranja za nacionalnu selekciju. Moj povratak uvelike će ovisiti o prvom tromjesečju 2010. godine kada ćemo igrati na državnom turniru Sao Paula i participirati u Libertadores kupu."

Na račun svoje trenutne konstitucije nije se libio i našaliti. "Priznajem, debeo sam. Ali, televizija dodaje tri kile, a mene ovdje snima pet kamera. Zamislite, tri kilograma po kameri", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!