Zimski sportovi

NHL: Prvaci u slobodnom padu

Tomislav Pacak • petak, 13.11.2009.
NHL: Prvaci u slobodnom padu

Iz bogate večeri NHL-a vrijedi izdvojiti novi poraz aktualnih prvaka, Pittsburgh Penguinsa, kao i domaći neuspjeh ove sezone odličnog San Josea...

New Jersey Devilsi odlično se osjećaju na gostovanjima ove sezone, a to se nije promijenilo ni u kući najbolje momčadi lige prošle sezone, Pittsburgha. Predvođeni Niclasom Bergforsom koji je uz gol skupio i dvije asistencije, Vragovi su svoj gostujući učinak popravili na devet pobjeda u isto toliko nastupa. New Jerseyju jedna pobjeda nedostaje da izjednači NFL rekord kojeg je trenutno vlasnik Buffalo.

Pittsburgh se, pak, nema čime pohvaliti - Penguinsi su izgubili četvrti puta zaredom, a Sidneyja Crosbyja vjerojatno neće previše razveseliti jedna asistencija kojom je prekinuo niz od pet utakmica bez poena, najduži u briljantnoj mladoj karijeri.

Iznenađenje su u San Joseu priredili Dallas Starsi koji su na penale pobijedili San Jose. Odlučujući penal zabio je Stephane Robidas, branič koji do sada u karijeri nikada nije probao izvesti penal u regularnoj sezoni, pa je i sam bio iznenađen trenerovom odlukom: "Kada pogledate sve kakve napadače imamo i njihovu vještinu, prilično sam se iznenadio. Jednom sam zabio u predsezonskoj utakmici i jednom u juniorima, ali nisam htio pokušavati nekom fintom nego sam jednostavno puknuo."

San Jose je, inače, vodio s 2:0 pogocima Heatleyja i Clowea u razmaku od samo 2:11 u drugoj trećini, no Dallas se vratio u egal preko Neala i Modana u još kraćem razmaku od 1:45 u posljednjoj trećini.

Sve bolji je Detroit koji je u zadnjih 12 utakmica u 10 osvojio barem bod. Protiv Vancouvera je osvojio oba, nanijevši Canucksima treći uzastopni poraz. Jimmy Howard obranio je 31 udarac, a odlučujući pogodak djelo je Šveđanina Henrika Zetterberga.

Boston i Florida nisu odigrali nezaboravnu napadačku utakmicu, ali na kraju ipak nije nedostajalo drame. Iako su Panthersi samo u drugoj trećini natpucani s nevjerojatnih 19-1, na kraju su sačuvali mrežu netaknutom i kroz penal Coryja Stillmana stigli do svoje šeste pobjede. Na njoj mogu uvelike zahvaliti vrataru Vokounu koji je poskidao 40 udaraca Bruinsa...

NHL, 12. studenoga:: Boston - Florida 1:0 (pen), NY Rangers - Atlanta 3:5, Philadelphia - Ottawa 5:1, Detroit - Vancouver 3:1, Pittsburgh - NY Devils 4:1, Tampa Bay - Minnesota 4:3 (pen), St. Louis - Nashville 1:3, Phoenix - Montreal 2:4, San Jose - Dallas (pen)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!