Nogomet

Kako su igrali: Bilić nasmiješio Bilića

Antonija Pavlić • subota, 14.11.2009.
Kako su igrali: Bilić nasmiješio Bilića
Foto: Dragan Kovač

Nije to bila vrhunska prezentacija, no protiv slabašne momčadi Lihtenštajna dovoljno je bilo igrati i jednostavno dobro. Od novaka se posebno istaknuo Mate Bilić, dok su kod "starosjedioca" najbolju igru prezentirali Niko Kranjčar i Eduardo da Silva...

Danijel Subašić: Veći dio utakmice bio je bez posla, no kada je trebalo - reagirao je vrhunski. Odličnom intervencijom spasio je kapetana Srnu čiju je neopreznost u hrvatskom kaznenom prostoru u 33. minuti mogao kazniti Burgmeier.

Ivica Križanac: U nekoliko situacija mogao je reagirati sigurnije i jednostavnije otkloniti rijetku opasnost po naša vrata, no u globalu je solidno odradio svoj stoperski posao u prvih 45 minuta. Pokušao je više sudjelovati i u napadačkim akcijama, no prema prikazanom savjetujemo mu da više - ne pokušava.

Josip Šimunić: Kao i njegovom partneru u središtu obrane ne može mu se puno prigovoriti; bio je manje-više siguran, a nakon izlaska Darija Srne dobio je počast nošenja kapetanske vrpce.

Darijo Srna: Kapetan je korektno odradio svoj posao, premda igrač njegove klase protiv momčadi lihtenštajnskog ranga može odigrati i puno bolje. Dobro je probijao desnu stranu, a konačno i zabio iz slobodnog udarca. Zbog lakše ozljede izašao je u 58. minuti.

Mladen Bartulović: Solidno izdanje veznjaka Dnjipra na posudbi u Kryvbasu. Mogao je efikasnije iskoristiti česte proboje po boku, te bolje reagirati u odličnoj prilici sredinom prvog poluvremena, kada se u šesnaestercu oslobodio čuvara, no umjesto šuta na gol nesebično se odlučio na dodavanje koje nije našlo svoj put do Eduarda.

Ognjen Vukojević: Defenzivni vezni hrvatske reprezentacije veći dio utakmice bio je prilično neprimjetan, no usprkos tome svoj dio posla odradio je gotovo bez grešaka. Izašao je u 66. minuti.

Niko Kranjčar: Kranjčar je ponovno bio jedan od najboljih i najraspoloženijih na terenu, premda nije upisao ni asistenciju, niti pogodak. Dojma smo da je gotovo sam držao sredinu terena, a nemalo puta dugim loptama fantastično pogađao Srnu, Gabrića i Bartulovića.

Drago Gabrić: Već u 42. sekundi utakmice sjajnom loptom u vršku napada izbacio je Matu Bilića i tako sudjelovao u najbržem pogotku u povijesti hrvatske reprezentacije. U nastavku utakmice kao da je bio neraspoložen.

Danijel Pranjić: Veznjak münchenskog Bayerna pomalo je razočarao nastupom; bio je dosta nesiguran i nije uspijevao probiti lihtenštajnsku obranu, čini se da je zajedno s Bavarcima upao u malu krizu.

Eduardo da Silva: Rastrčani Dudu sudjelovao je u gotovo svim opasnim hrvatskim akcijama; dva puta pogodio je mrežu Petera Jehlea, prodavao tunele i driblinge i kretanjem izluđivao lihtenštajnske braniče. Još jedna sjajna partija zvijezde Arsenala.

Mate Bilić: Odličnim nastupom Mate Bilić pokazao je svom prezimenjaku na klupi kako zaslužuje priliku u kockastom dresu. Borio se, trčao, gradio, upisao dvije asistencije i dva pogotka. Slaven Bilić u novom mandatu zasigurno će imati veoma težak posao izabiranja najboljeg napadačkog rješenja između mnoštva opcija.

Dario Knežević (od 45. minute): Siguran u nekoliko intervencija, dominantan u skok-igri. Ne pamtimo loš potez.

Gordon Schildenfeld (od 59. minute): Šibenčanin nije mogao pokazati pravu klasu protiv slabašne momčadi Lihtenštajna, no uklopio se u prolaznu ocjenu obrambene linije.

Ivan Klasnić (od 59 minute:) Trudio se Ivan Klasnić, trčao i nudio se, no konkretan učinak ipak je izostao.

Tomislav Dujmović (od 66. minute): Debitantski nastup Dujmovića u kockastom dresu prošao je u svijetlom tonu, no igrao je premalo za neku konkretniju ocjenu. Zajedno s Nikolom Pokrivačem dobro je držao veznu liniju nakon izlaska Kranjčara i Srne, igrao disciplinirano i sigurno.

Nikica Jelavić (od 75. minute): Napadač bečkog Rapida nije pokazao veliku klasu, a i zapucao je praktički stopostotnu priliku na asistenciju Klasnića nekoliko minuta prije kraja utakmice. Puno bolju i rastrčaniju utakmicu odigrao je njegov suparnik u borbi za mjesto u momčadi Mate Bilić.

Nikola Pokrivač (od 78. minute): Kao i Dujmović odigrao je solidno, disciplinirano obavljao svoj dio posla i pravodobno opstruirao svaki pokušaj lihtenštajnskog napada.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.11.2009. u 20:46
    a dobro, treba biti pošten i reći kako je bilić svoju priliku iskoristio dok smo igrali u najboljem sastavu i motivirani, jelavić je ušo tek kasnije kad se pola momčadi promijenilo, a i teren je već postao oranica. drago mi je radi bilića, ali ja isto više vjerujem da je jelavić bolje rješenje od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik