Nogomet

Ćiro: "Želim ostati s ovim igračima"

Marin Vuković • srijeda, 18.11.2009.
Ćiro: "Želim ostati s ovim igračima"
Foto: EPA

Bosanskohercegovački san raspuknuo se poput balona od sapunice pogotkom Meirelesa u 56. minuti zeničkog dvoboja, pogotkom koji je Portugal odveo na Svjetsko prvenstvo i ugasio svaku nadu i puno prije posljednjeg sučevog zvižduka. Neuspjehom je razočaran i izbornik Miroslav Blažević, koji ključnim razlogom poraza smatra brojne izostanke u redovima bosanskohercegovačke reprezentacije.

Čak četvorica igrača iz udarne postave bosanskohercegovačke reprezentacije nisu mogli istrčati na zenički stadion u odlučujućoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Miroslav Blažević upravo tu činjenicu, kao i veliko iskustvo portugalske reprezentacije, smatra glavnim razlogom neuspjeha.

"Nemam što zamjeriti našim igračima jer su dali sve od sebe", izjavio je Ćiro neposredno nakon utakmice za BHT. "Činjenica je da bez četvorice igrača naša mala reprezentacija, koja nema široku lepezu igrača, nije mogla napraviti nešto više. Uistinu sam nesretan jer mi se, barem po prikazanom u prvom dijelu, činilo da smo mogli nešto napraviti. Ali ne zaboravimo da je Portugal jedna izuzetna ekpa s puno ovakvih utakmica u nogama i to je vjerojatno presudilo."

Vezane vijesti

Bosna i Hercegovina je u prvom poluvremenu držala ravnotežu, stvorila i jednu polupriliku, ali i zatvorila gotovo sve prilaze svojim vratima. Već početkom nastavka Ćiro je iz igre izvukao "izgubljenog" Harisa Medunjanina i ubacio Zlatana Muslimovića, a ubrzo nakon toga Portugal je poveo.

"Možda je moja pogreška što sam ubacio Muslimovića, ali Medunjanin je djelovao izgubljeno u prvom poluvremenu. Da je bilo drugačije i da smo mi prvi zabili gol mislim da bismo dobili neophodan elan, da bi se kod njih razvila nervoza i da bismo prošli. Ipak mislim da je najvitalniji razlog našeg poraza što nismo bili ni blizu kompletnog sastava", tužno je konstatirao izbornik Bosne i Hercegovine.

Teško je prihvatiti ispadanje na korak do Svjetskog prvenstva, reprezentativci Bosne i Hercegovine shrvani su neuspjehom. "Teško je utješiti igrače, Hasagić je doživio jedan živčani slom nakon utakmice. Na poluvremenu smo svi bili uvjereni da možemo nešto napraviti, pa je poraz možda i zbog toga još teže pao", rekao je Ćiro i zatim se odlučio zahvaliti vjernim zeničkim navijačima, koji su besprijekorno bodrili reprezentaciju, izuzmemo li jedan incident s gađanjem pomoćnog suca.

"Mogu se samo zahvaliti svim navijačima, bodrili su nas i pozdravili na kraju jer očekivanja su bila velika. Iako je i kod navijača prisutno veliko razočaranje, oni se nisu okrenuli protiv igrača", zahvalan je bio izbornik.

Završen je jedan kvalifikacijski ciklus i vrijeme je podvlačenja crta i podnošenja računa. Jedno pitanje na pameti je svih u Bosni i Hercegovini: hoće li Ćiro Blažević ostati na kormilu reprezentacije? Ako je suditi po večerašnjoj izjavi - hoće.

"Ovo je jedna mlada reprezentacija i kategorički tvrdim da ima znatan prostor za napredak. Za očekivati je da mogu biti mnogo bolji nego što su dosad, a ja se nadam da ću naći zajednički jezik i nastaviti raditi s ovom mladosti jer to mi je zadovoljstvo. Uostalom ja sam i pravno, ugovorom vezan još godinu dana, ali treba vidjeti što ljudi misle o tome. Ja sam star, ali vrlo ambiciozan trener i znam da bi se neke stvari morale promijeniti, a daljnja suradnja ovisi o tome koliko ćemo u tome uspjeti i hoćemo li se dogovoriti", iskren je bio Blažević.

"Pokazali smo da imamo rutinu, lucidnost, premda je većina igrača još uvijek u formiranju. Ako ostanemo zajedno, ja sam siguran da će ta nadogradnja doći sama po sebi i onda ćemo biti reprezentacija koja je u stanju napraviti i veći rezultat nego što je napravila sada."

Kao i svaki reprezentativac Bosne i Hercegovine, i Zlatan Bajramović večeras je dao sve od sebe, no objektivno gledano domaća reprezentacija tijekom cijele utakmice nije uspjela stvoriti istinsku priliku za pogodak. "Mislim da smo prvo poluvrijeme jako dobro odigrali, imali i jednu polupriliku, ali ništa posebno nismo napravili ni mi ni oni. Nažalost na početku drugog dijela su nam dali gol i tada je utakmica praktički bila završena", rekao je Bajramović.

Čak četiri izostanka u odnosu na sastav iz Portugala ipak su se pokazala nenadoknadivim. "Nemamo mi toliko velik izbor igrača da možemo nadoknaditi četiri izostanka. Sve smo pokušali bez obzira na to, ali smo primili taj jedan nesretni gol. Htio bih na kraju zahvaliti ovim navijačima koji su i nakon pogotka i nakon poraza bili na našoj strani, ovo je bilo fenomenalno", dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj19.11.2009. u 02:31
    najboljoj hrv. ekipi? to je neka ironija? :) kolko god ćiro bio majstor motivacije portugal je daleko bolja ekipa, ćiro je s ovom ekipom napravio već čudo
    Mihalj
  • Obrisan korisnik19.11.2009. u 01:29
    ko bi drugi sjebo jadnog Ćiru nego hnl panjine. 1.Ibričić, 2.Pandža. Tim više što igraju u najboljoj hrvatskoj ekipi koja sve više pokazuje koliko vrijedi. A njihovim je putem umalo krenuo i treći, Maloča, koji osim što je bolji stoper od Barbarića, je obično hajdučko kopito.I za poker... [više na forumu]
    Obrisan korisnik