Nogomet

Eduardo bez minute

Marin Pintur • utorak, 24.11.2009.
Eduardo bez minute
Foto: EPA

U večerašnjim dvobojima skupine H Arsenal je rutinski pobijedio Standarda, dok je Olympiakos u Nizozemskoj propustio priliku da pobjedom riješi sve brige oko prolaska u daljnje natjecanje.

AZ Alkmaar – Olympiakos 0:0

Iako je dvoboj AZ Alkmaara i Olympiakosa završio bez pogodaka, bio je dosta uzbudljiv. Obje su momčadi mogle doći do pobjede, a konačnim bi rezultatom ipak trebali biti zadovoljniji gosti.

Naime, Grcima za prolaz treba barem remi protiv Arsenala u Ateni, dok će Alkmaar tražiti pobjedu na gostovanju kod Standarda za nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Domaćin, za kojeg nije branio Joey Didulica je bio opasniji u prvom poluvremena, dok su gosti više prijetili u drugom dijelu preko Mitrogloua i Zewlakowa. Ipak, mreže su u Alkmaaru mirovale.


Arsenal – Standard 2:0
(Nasri 35', Denilson 45')

Arsene Wenger je malo ispremiješao sastav za utakmicu protiv Standarda. Neke je igrače odmarao, poput našeg golgetera Eduarda, Rosickoga i Walcotta, čuvajući ih za nedjeljni londonski derbi protiv Chelseaja. Međutim, ništa nije moglo pomoći Standardu, Arsenal je opet pokazao koliko je bolja momčad.

Prvih pola sata dvoboja je donijelo dominaciju Wengerovih momaka, nekoliko prilika, ali najbližu pogotku su bili gosti, u 20. minuti gredu je pogodio Mbokani. Zato je u zadnjih deset minuta prvog poluvremena Arsenal bio puno precizniji. Prvo je u 35. minuti precizan bio Samir Nasri, da bi u sudačkoj nadoknadi vodstvo povećao Denilson.

U drugome dijelu priliku su dobili Rosicky i Walcott, međutim, rezultat se nije mijenjao do kraja, a Standard je nekoliko minuta prije kraja ostao s igračem manje, isključen je Carcela-Gonzalez. U idućem kolu Arsenal ide na izlet u Atenu, dok je kod Standarda situacija puno kompliciranija jer mogu završiti kao drugi u skupini, mogu ispasti ili nastaviti natjecanje u Europskoj Ligi.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

AZ Alkmaar0:0Olympiakos
Arsenal2:0Standard Liège
1Arsenal 612:5+713
2Olympiakos 64:5-110
3Standard Liège 67:9-25
4AZ Alkmaar 64:8-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!