Rukomet

"Nismo još za Final Four"

Ivana Strahija • četvrtak, 26.11.2009.
"Nismo još za Final Four"
Foto: Kristijan Komarica

Senjanin Maglajlija podijelio je sa Sportnet.hr svoju ocjenu prvog dijela sezone u Ligi prvaka, kao i razmišljanja o tome koliko daleko na europskoj pozornici može stići najbolji hrvatski klub Croatia osiguranje.

Iza Zagreba je prvi dio Lige prvaka, a u natjecanju po skupinama do sad su ostvarili prilično dobar uspjeh. Od šest odigranih utakmica upisali su četiri pobjede, te se nalaze na trećem mjestu ljestvice Skupine C, uz bok po broju bodova s moćnim hamburškim HSV-om. Upravo je taj klub nanio jedan od dva poraza našem prvaku, u Hamburgu je bilo 35:26, dok je drugi koji je pobijedio CO bio Ciudad Real, s 32:27. Zagrepčani su s relativno malo muke svladali dva puta Alingsas te po jednom Fyllingen i FCK Handbolt.

Ovakvim stanjem stvari zadovoljan je Senjanin Maglajlija, koji je vodio ekipu uz Mirka Bašića. O proteklim je utakmicama u Ligi prvaka Maglajlija rekao: "To je onaj uspjeh kojeg smo zacrtali. Pobijedili smo svoje konkurente za treće mjesto, pa iako smo u tim utakmicama bili favoriti ipak je to trebalo odigrati i osvojiti bodove."

Navijačima Croatia osiguranja svakako je teže pao poraz protiv HSV, devet razlike i odlična igra dva donedavna Zagrebaša, Vorija i Duvnjaka: "Poraz od devet razlike je prevelik, uz ono što se događalo na terenu. Mi smo se predali u drugom poluvremenu, to je nedopustivo. Međutim, na toj smo razlici kasnije gradili trenažni proces, radili na psihologiji i svemu ostalome. Praktički smo zbog tog poraza napredovali u svim segmentima rukometne igre."

Ostati bez Vorija i Duvnjaka pred sezonu nikako ne može biti lako, posebno u zahtjevnom natjecanju kakvo je Liga prvaka: "Nedostaju nam definitivno, utakmica u Hamburgu je točno pokazala koliko. U tom smo susretu shvatili da ne možemo igrati 3-2-1 protiv izuzetno jake ekipe jer nemamo obrambene igrače. Dvojica najboljih su nam otišla, jesmo uzeli zamjene, ali se to još treba posložiti."

Jedan od onih koji su došli, Loke, sa sobom je donio i hrpu problema, pošto je uspio potpisati ugovore o igranju s još jednim klubom uz Croatia osiguranje. Umalo je ostavio Zagreb na cjedilu kad je zaradio suspenziju zbog toga, situacija se privremeno sredila, no još nije razriješena: "Nije još riješeno, čeka se EHF. Nadamo se da će biti riješeno i to samo s novčanom kaznom", rekao je trener Zagreba.

Jedan od razloga odlazaka zvijezda iz Kluba su i financijske poteškoće koje je klub imao na kraju prošle sezone i smanjenja ugovora igrača. Sad je stanje s isplatama sasvim dobro i svi su zadovoljni, tvrdi Maglajlija: "Ekipa je stabilna, par plaća se duguje, ali to je tako svugdje. Mi znamo da će novac doći jer imamo jake sponzore koji doduše kasne malo s uplatama, ali nije to ništa strašno. Igrači imaju tolike plaće da mogu živjeti bez problema ako se i kasni mjesec-dva. K tome, nedavno smo imali sjednicu Skupštine i vjerujem u ljude koji su u Upravi. Ja imam ono najvažnije, mir na treninzima."

Pred Zagrebom je završetak polusezone domaćeg natjecanja, koje dakako koriste za uigravanje novih igrača, te iduće godine nastavak Lige prvaka: "Iskoristit ćemo zimsku stanku, nadamo se, da se još pojačamo, dovedemo jednog ili dva igrača. Imamo k tome četiri domaće utakmice, želimo dići kvalitetu i u Areni napraviti atmosferu kakva treba biti. Možda iznenadimo HSV i Ciudad Real", kazao je Maglajlija.

Što se nastavka tiče, Maglajlija će s ekipom napasti protivnike svom snagom, kako bi se plasirali među najboljih osam ekipa Lige prvaka. "U proljeće možemo, ako budemo uporno radili, odigrati značajnu ulogu i probiti se među najboljih osam, dakle četvrtfinale. Pitate me za Final Four, ja mislim da još nismo za to spremni. Ponoviti prošlosezonski uspjeh, to je naš cilj, sve ostalo je iznad realnog."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yurraz26.11.2009. u 15:49
    Nije mi jasno kako sad mogu dovodit pojačanja (pojačanje za Zagreb nije bilo tko, to mora bit neko jako ime) a nisu imali novca zadrzat Duvnjaka i Vorija. Zasto je kupljen slovenac Gajic na desnom krilu, ako imamo Dzombu i mladog Rakovica koji moze igrat i skupljat iskustvo kad je Dzomba umoran... [više na forumu]
    Yurraz
  • Obrisan korisnik26.11.2009. u 09:06
    treba smeniti maglajliju,nema autoritet ni ynanje da vodi ekipu,dovesti iskusnog trenara kao što su to srbi uradili sa hasafendićem
    Obrisan korisnik