Košarka

Perasović: "Zaslužujemo više respekta"

Tomislav Pacak • subota, 28.11.2009.
Perasović: "Zaslužujemo više respekta"
Foto: Kristijan Komarica

Nije bilo velike ”filozofije” nakon ogleda Cibone i Zagreba, ono što su treneri imali za reći rekle su njihove momčadi na parketu. Vukovi su pomeli Zagreb s +37, više nego dovoljno za apsolutno zadovoljstvo Velimira Perasovića i rezigniranost Denisa Bajramovića...

Cibona je odigrala možda i najbolju utakmicu ove sezone, što će s obzirom na vrlo bolan poraz protiv Asvela puno reći o karakteru Perasovićeve momčadi. Ni uvijek kritični Peras nije mogao tražiti razloge za nezadovoljstvo:

”Izuzetno sam sretan zbog pobjede jer nama treba potvrda da je ono što radimo dobro, bez obzira na poneke poraze. Odigrali smo dobru utakmicu i u Francuskoj, ali izostala je pobjeda. Danas smo bili izuzetno raspoloženi i motivirani, igrači su u prvom dijelu odradili sjajan posao. Nakon toga se igrala revijalna utakmica u kojoj je bilo puno koševa s obje strane, igrale su se lošije obrane. Ovo nam je tek prva utakmica sa Zagrebom, igrat ćemo ih dosta i sigurno će biti neizvjesnije.”

Cibona je izgledala vrlo motivirana, igrači s klupe euforično su pozdravljali svaki koš. Postoji li tomu poseban razlog?

”Možda je tako izgledalo. Garantiram da mi imamo jako dobar timski duh, jasno da nas motivira kada čitate da samo jedan igrač igra. Stvorio se neki dojam da ”to nije to”, a dečki to ne zaslužuju. Imaju devet pobjeda u NLB ligi, a to se ne poklanja, to se krvavim koljenima zarađuje. Treba poštivati to kako ovi momci igraju. Bit će poraza, to sam rekao i prije početka sezone, ali daju sve od sebe. Mi smo u dobrom ritmu, nije slučajno da smo u Francuskoj došli do velike prednosti jer mi dosta radimo i sve smo bolji. Bit će i težih trenutaka, ali nadam se da ćemo kroz utakmice iskorijeniti neke početničke greške koje radimo.”

Gordon je u 23 minute zabio 14 koševa i skupio osam asistencija – da li je odlazak Gravesa oslobodio playmakera Cibone?

” Gordon ima 22 godine, on ima i velikih padova u igri, nekad odigra tri obrane sjajno, pa četvrtu ne. To je nešto što njemu donosi mladost, ta poneka minuta relaksacije nas je koštala pobjede protiv Asvela. Danas ga je razigralo nekoliko laganih poena, ali on već u kontinuitetu igra solidno, no kao mlad igrač imat će oscilacije.”

Bajramović nije bio posebno razgovorljiv, očito je bilo razočaranje u redovima Zagreba nakon ovako teškog poraza: ”Čestitam kolegi i Ciboni na zasluženoj pobjedi. Od onoga što smo očekivali nismo ništa dobili – neizvjesnu, tvrdu utakmicu. Nadigrali su nas u svim elementima igre, nismo odigrali ništa od onoga što smo dogovorili, posebno u obrani. Ušli smo u utakmicu prekomotno, kao da smo mi favoriti. Odigrali smo zaista jako loše, čestitke Ciboni na pobjedi.”

S obzirom da je nezadovoljan pristupom momčadi, čudno je da je Bajramović za prvom izmjenom posegnuo tek u 13. minuti: ”Za mene to nije kontradiktorno. Lako je sada govoriti nakon utakmice, ali ja u tijeku utakmice dajem nekoliko šansi igračima nakon pogrešaka. ”

Prkačin nije odigrao ni minute, dok Tomić u drugom dijelu gotovo da nije ni igrao – sve je to rezultat velike Cibonine prednosti: ”Moje je duboko razmišljanje da poneka minuta Prkačina ne bi pomogla u ovakvoj utakmici. Bila je sve gotovo, pa nije bilo nikakve potrebe da ga forsiramo.”

NLB liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

FMP85:87Cedevita
Vršac89:71Budućnost VOLI
Zadar104:54Bosna Royal
Cibona113:76Zagreb
Helios Domžale66:72Crvena zvezda
Partizan80:70Petrol Olimpija
Široki Brijeg96:83Radnički
1Cibona 206+236
2Partizan 206+179
3Vršac 179+147
4Petrol Olimpija 1511+129
5Budućnost VOLI 1511+88
6Zagreb 1412-22
7Cedevita 1313-60
8Zadar 1313+158
9Crvena zvezda 1115+57
10Široki Brijeg 1115-64
11Radnički 1115-182
12FMP 1016-90
13Bosna Royal 620-275
14Helios Domžale 620-301

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!