Zimski sportovi

Gosti uzeli puni plijen

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 30.11.2009.
Gosti uzeli puni plijen

San Jose i Phoenix slavili su na gostovanjima u Vancouveru, odnosno Anaheimu. Phoenixu je za pobjedu trebao produžetak, dok je San Jose sve riješio u posljednjim minutama susreta...

Anaheim nikako da uhvati pravu formu i uđe u kontinuitet dobrih igara i rezultata. Nakon što su prekinuli niz Chicaga od osam pobjeda i imali tri slavlja za redom, pali su kod kuće od Phoenix Coyotesa. Gosti iz Arizone još su jednom pokazali da ove sezone nikome neće biti lagan protivnik. Sve probleme oko momčadi uspješno stavljaju u drugi plan i nakon malo više od četvrtine sezone drže mjesto koje vodi u doigravanje.

Utakmica se zahuktala tek u drugom periodu, do tada su mreže mirovale. Do prednosti su prvi stigli domaćini, kada je u šestoj minuti drugog djela zabio Ryan Getzlaf. Bio je to pogodak sa igračem više. Na izjednačenje se čekalo do šeste minute zadnje trećine, a za Phoenix je strijelac bio branič Jim Vandermeer. Gosti su nastavili prijetiti i nakon toga, a vodstvo im je sredinom perioda donio Matthew Lombardi.

Činilo se da bi utakmica mogla biti riješena već u regularnom dijelu, ali Ducksi su dvije minute prije kraja izjednačili preko Bobbya Ryana, pa smo otišli u produžetak. Sve je bilo riješeno u drugoj minuti dodanog vremena, kada je na dodavanje Roberta Langa drugi pogodak na utakmici postigao Vandermeer i postao junak Phoenixa. Ovom pobjedom Coyotesi su pobjegli Ducksima na sedam bodova prednosti u poretku divizije Pacific.

Odličan i zanimljiv susret odigran je u Vancouveru gdje su Canucksi dočekali vodeću momčad lige, San Jose Sharkse. Domaćini su krenuli žestoko i poveli već u drugoj minuti, drugim pogotkom sezone Kylea Wellwooda. Na izjednačenje smo čekali deset minuta, a tada je Frazer McLaren postigao svoj prvi NHL pogodak karijere i vratio utakmicu u egal.

U nastavku su Sharksi u potpunosti zagospodarili ledom, a u vodstvo su došli pogotkom Dana Boylea, te su tako gosti sa minimalnom prednošću ušli u zadnjih dvadeset minuta. Susret je riješen u razmaku od samo trinaest sekundi u 58. minuti utakmice. Sharksi su dva puta "ugrizli" u tom kratkom vremenu i prelomili utakmicu. Manny Malhotra i Jamie McGinn su bili strijelci.

Vremena za povratak, naravno, nije bilo, ali Canucksi su uspjeli smanjiti preko Danca Jannika Hansena, nekoliko sekundi prije kraja utakmice. Sharksi zasluženo nose bodove iz Kanade, a iako su njihovi glavni igrači imali mirnu večer, pokazali su da opasnost prijeti do sva četiri napada i da svi mogu riješiti utakmicu. To su odlike velikih momčadi, a San Jose je definitivno jedna od njih.

NHL, rezultati, 29.11.2009: Anaheim – Phoenix 2:3 (OT), Vancouver – San Jose 2:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!