Nogomet

Real pokrio kiks Milana

Marin Pintur • utorak, 08.12.2009.
Real pokrio kiks Milana
Foto: EPA

Vrlo je uzbudljivo bilo u zadnjem kolu skupine C. Real Madrid je trijumfalno prošao kroz Marseille, čime je osigurao i prolaz Milana, koji nije uspio doći do pobjede u Švicarskoj.

Marseille – Real Madrid 1:3
(Lucho 11'; Ronaldo 5', 80', Albiol 60')

Domaćin s Velodroma je imao vrlo tešku zadaću da bi osigurao prolaz u osminu finala ovosezonske Lige prvaka. Trebala mu je pobjeda od 3:0 nad velikim Realom, što se ipak pokazalo kao nemogućom misijom. Krenulo je šokantno za navijače domaćih, Cristiano Ronaldo je u 5. minuti postigao pogodak iz slobodnog udarca s udaljenosti od 30 metara. Međutim, Marseille je ubrzo odgovorio. U 11. minuti Lucho je bio najspretniji nakon što je Brandaov udarac zaustavljen na gol liniji. Do kraja prvoga dijela još je Ronaldo pogodio vratnicu.

Gosti su bili puno bolji u drugom dijelu, što im se na kraju i vratilo pogotkom u 60. minuti. Strijelac je bio Raul Albiol nakon Van der Vaartovog kornera. Opet je Marseille imao veliku priliku za povratak u utakmicu. Iker Casillas je u 69. minuti u svom kaznenom prostoru srušio Nianga, ali Lucho nije uspio postići svoj drugi pogodak, umjesto toga je zatresao gredu. Treći pogodak za Real, a drugi svoj, Cristiano Ronaldo je postigao u 80. minuti i potvrdio zasluženu pobjedu kraljevskog kluba.


Zurich – Milan 1:1
(Gajić 29'; Ronaldinho (11m) 65')

Leonardo i njegovi puleni su opasno visili za prolaz u drugi krug Lige prvaka, na kraju su prošli iako nisu uspjeli pobijediti švicarskog prvaka. Zurich se tako može pohvaliti da je u dva susreta s Milanom osvojio četiri boda. Period bolje igre domaćina je okrunio srpski nogometaš Gajić i preciznim udarcem iz slobodnog udarca u 29. minuti doveo svoju momčad u vodstvo.

Ključni trenutak za krajnji rezultat se dogodio u 63. minuti. Tada je Zurichov veznjak Rochat srušio Borriella u svom kaznenom prostoru i zaslužio izravni crveni karton. Ronaldinho je bio siguran s bijele točke i rezultat je bio izjednačen. Do kraja utakmice Milan je bio opasniji, ali nije uspio postići pogodak za pobjedu.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Zürich1:1Milan
Marseille1:3Real Madrid
1Real Madrid 615:7+813
2Milan 68:7+19
3Marseille 610:1007
4Zürich 65:14-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2009. u 23:02
    taj milan je prejadan...mamicu li i m...
    Obrisan korisnik