Nogomet

Bayern razbio Juventus

Nikola Vlahović • utorak, 08.12.2009.
Bayern razbio Juventus
Foto: EPA

Derbi večeri u potpunosti je pripao gostima. Bayern je uz sjajan doprinos Ivice Olića "razmontirao" Juventus i tako izborio nastavak natjecanja u najelitnijem klupskom natjecanju. U drugoj utakmici skupine A, Bordeaux je svladao Maccabi u gostima.

Juventus - Bayern München 1:4
(Trezeguet 18'; Butt 30', Olić 52', Gomez 83', Tymoshcuk 92')

U vrlo važnoj utakmici Bayern München je uspio svladati Juventus i tako se plasirati u osminu finala Lige prvaka. Stara dama izgubila je od izravnog konkurenta za drugo mjesto u skupini. Torinskom klubu kao utjeha ostaje natjecanje u Europskoj ligi.

U tvrdom prvom poluvremenu osjetnu nadmoć imao je Bayern. Unatoč par vrlo dobrih prilika domaćina, posebno one Olića u 12. minuti kada je glavom pogodio vratnicu, Juventus je u 18. minuti došao u vodstvo. Dodavanje Marchisia iskoristio je David Trezeguet i vrlo lijepim udarcem svladao Buffona. Nakon niza dobrih prilika i incijative na terenu, Bayern je izjednačio iz jedanaesterca. U kaznenom prostoru srušen je Olić, a najstrožu kaznu rutinirano je realizirao vratar Butt.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti. Preokret se dogodio u 52. minuti kada Olić zabija za veliko slavlje gostiju. Olić se odlično snašao u gužvi ispred gola i odbijenu loptu od Buffona posprema u gol. Nastavak je i dalje donio dominaciju Bayerna, a domaćini su djelovali potpuno izgubljeno na terenu.

Veliku pobjedu njemačkog prvoligaša potvrdio je Gomez u 83. minuti, napadač je vrlo dobro reagirao na dodavanje Van Buytena i povećava vodstvo gostiju. Totalni raspad Juventusa dogodio se u sudačkoj nadoknadi kada gol za konačnih 1:4 postiže Timoščuk.

Hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Danijel Pranjić utakmicu su počeli u prvoj postavi Bayerna. Olić je odigrao odličnu utakmicu, upisao se u strijelce i izborio jedanaesterac. Pranjić je na terenu proveo 72 minute, a Olić je igru napustio sedam minuta kasnije.

Maccabi Haifa - Bordeaux 0:1
(Jussie 12')

U opuštenoj atmosferi, bez rezultatskog značenja, Bordeaux je svladao Maccabi i tako upisao nova tri boda. Iako je i prije zadnjeg kola osigurao prolaz među 16 najboljih europskih momčadi, francuski prvoligaš došao je do nove pobjede.

Gosti su puno bolje ušli u utakmicu i odmah su na početku imali par prilika, a svoju incijativu okrunili su pogotkom u 12. minuti. Lijepo je s desne strane nabacio Traore, a na loptu je natrčao Jussie i zakucao je u mrežu domaćina. u 25. minuti su domaćini imali priliku za izjednačenje, ali neprecizan je bio Dvalishvili.

U nastavku je Bordeaux imao još mnogo prilika i utakmica je mogla završiti i uvjerljivijom pobjedom. Domaćini su pokušali doći do izjednačenja pred svojim navijačima ali nisu uspjeli.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Juventus1:4Bayern
Maccabi Haifa0:1Bordeaux
1Bordeaux 69:2+716
2Bayern 69:5+410
3Juventus 64:7-38
4Maccabi Haifa 60:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!