Nogomet

Portova lekcija Atleticu

Marin Pintur • utorak, 08.12.2009.
Portova lekcija Atleticu
Foto: EPA

Iako su mnogi očekivali da Apoel nema nikakve šanse uloviti treće mjesto koje vodi u Europsku ligu, pokazalo se da ih nije trebalo tako lako otpisati. Ipak, nisu uspjeli doći do senzacije na Stamford Bridgeu, pa natjecanje u Europskoj ligi nastavlja madridski Atletico.

Chelsea – Apoel 2:2
(Essien 19', Drogba 26'; Zewlakow 6', Mirosavljević 87')

Ciprani su u London došli po senzaciju, po pobjedu koja bi im uz malu pomoć Porta osigurala nastavak sudjelovanja u europskim natjecanjima. Na kraju im je malo nedostajalo da u tome i uspiju. Na početku dvoboja, u 6. minuti, gosti dolaze do vodstva kada je lijepu akciju završio Poljak Zewlakow. Prednost gostiju je trajala do polovice prvoga poluvremena. Prvo je izjednačio Essien u 19. minuti, da bi sedam minuta kasnije Didier Drogba bio precizan za 2:1.

Nogometaši Carla Ancelottija, točnije Joe Cole je mogao riješiti sve dvojbe oko pobjednika u 70. minuti, međutim bio je zamalo neprecizan i uzdrmao gredu. Dodatnu dramatiku dvoboju je u 87. minuti dao Mirosavljević postigavši pogodak nakon greške Obi Mikela. Nažalost za Ciprane, to je bio krajnji rezultat, tako da je Apoel ostao na posljednjem mjestu skupine C zbog lošijeg međusobnog skora s Atleticom.


Atletico - Porto 0:3
(Bruno Alves 2', Falcao 14', Hulk 76')

Rasterećeni Porto je došao na Vicente Calderon i pomeo domaćina koji nastavlja s lošim igrama. Već u drugoj minuti gosti su poveli. Rodriguez je izveo udarac iz kuta, najviši je bio Bruno Alves i udarcem glavom zatresao mrežu. Desetak minuta kasnije Porto je udvostručio prednost, Falcao je postigao svoj treći pogodak ove sezone u najelitnijem nogometnom natjecanju.

Atletico nikako nije uspjevao postići pogodak, iako su prijetili, posebno preko Forlana. Petnaest minuta prije kraja sve je dvojbe riješio Hulk prekrasnim pogotkom. Atletico je osvojio treće mjesto u skupini s mizerna tri boda, ali utakmica s Portom je zasigurno donijela nove velike brige njihovom strategu Quique Sanchez Floresu.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Chelsea2:2APOEL
Atlético Madrid0:3Porto
1Chelsea 611:4+714
2Porto 68:3+512
3APOEL 64:7-33
4Atlético Madrid 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley09.12.2009. u 16:57
    ni meni to nije jasno, takva momčad, a rezultata nema
    Weasley
  • Obrisan korisnik09.12.2009. u 01:40
    nije mi jasan taj a. madrid... mocna ekipa,ali...
    Obrisan korisnik