Nogomet

Video: Rukavina potvrdio prolaz Panathinaikosa

Borna Rupnik, Matej Milanović • srijeda, 16.12.2009.
Video: Rukavina potvrdio prolaz Panathinaikosa
Foto: EPA

Među klubovima koji su u srijedu osigurali plasman u šesnaestinu finala Europske lige našli su se i Panathinaikos te Club Brugge, u čijim su dvobojima mreže pogađali i naši nogometaši...

Skupina D: Uzaludna petica Heerenveena

Hertha - Sporting Lisabon 1:0
(Kačar 70')

Berlinska Hertha tabori na začelju tablice domaćeg prvenstva, no u Europskoj ligi Nijemcima ide jako dobro. Kako bi osigurali šesnaestinu finala, nisu si smjeli priuštiti kiks protiv lisabonskog Sportinga, koji je ranije osigurao prvo mjesto u grupi. Nezgodnih 0:0 na semaforu je stajalo sve do 70. minute, kada Gojko Kačar svojim pogotkom rješava sve dileme i postavlja konačnih 1:0.

Heerenveen - Ventspils 5:0
(Väyrynen 55', Elm 58', Sibon 77', 78', Janmaat 88')

Nizozemski je predstavnik na svom terenu morao svladati Latvijce i pritom je osluškivao kretanje rezultata u Berlinu. Svoj su dio posla obavili besprijekorno: Sibon (dva puta), Väyrynen, Elm i Janmaat punili su mrežu Ventspilsa, no trud im je naposljetku ostao nenagrađen.

Skupina E: Fulham najbolji kad je najpotrebnije

Basel - Fulham 2:3
(Frei 63', 87'/Zamora 41', 45', Gera 77')

Ključni okršaj za nastavak europskog života igrao se u švicarskom Baselu, gdje je domaćinima bio dovoljan i neriješen ishod. No, engleski Fulham imao je drukčije planove, koje je s dva pogotka potkraj prvog dijela najavio Bobby Zamora. Alexander Frei je smanjio, ali vodu na Fulhamov mlin ponovno skreće Zoltan Gera 13 minuta prije kraja. Drugi pogodak švicarskog napadača ostat će Baselu slaba utjeha.

CSKA Sofija - Roma 0:3
(Cerci 45', 52', Scardina 89')

Dva gola Cercija i jedan Scardine bili su dovoljni Romi da u Bugarskoj osigura prvo mjesto u skupini D. CSKA je unaprijed otpao iz bilo kakvih kombinacija za nastavak natjecanja te je Roma iskoristila sve ponuđeno i spriječila bilo kakvo iznenađenje.

Skupina F: I Rukavina obradovao Atenu

Panathinaikos - Dinamo Bukurešt 3:0
(Rukavina 55', Cisse 80', 85')

Panathinaikos je samo trebao izbjeći poraz na svom terenu i to je uradio sa stilom - uvjerljivom pobjedom nad Dinamom iz Bukurešta. Mrežu gostiju načeo je naš Ante Rukavina u 55. minuti susreta. Igrao je od prve pa sve do 82. minute, a posao je s dva pogotka u završnih deset minuta dovršio Djibril Cisse.

Sturm Graz - Galatasaray 1:0
(Beichler 20')

Susret koji nikome nije ništa značio završen je minimalnom pobjedom Austrijanaca. Galatasaray je ostao na čelu skupine, a Sturm na posljednjem, četvrtom mjestu. Jedini gol na utakmici bio je djelo Beichlera u 20. minuti.

Skupina J: Perišić za drugo mjesto

Club Brugge - Toulouse 1:0
(Perišić 90'+3')

Susret u Bruggeu odlučivao je o drugom mjestu u grupi J. Domaćima je bio dovoljan neodlučeni rezultat, a gostima je nužno trebala pobjeda. Susret su bolje otvorili Belgijci, a do kraja prvog dijela uspjeli su do pokoje prilike doći i gosti, iako nisu poveli. U nastavku je pak Club Brugge u potpunosti dominirao i imao nekolicinu pokušaja. Pri samom kraju susreta, u sudačkoj nadoknadi, uspjeli su i osigurati pobjedu golom Ivana Perišića koji je odigrao svih 90 minuta.

Partizan - Šahtar 1:0
(Diarra 6')

Partizan i Šahtar igrali su dvoboj bez rezultatskog značaja budući da je prvak Srbije bio bez bodova na zadnjem mjestu, a Ukrajinci s 13 sigurno prvi u grupi. U konačnici je presudila veća želja domaćina da ipak završe europsku sezonu s jednom pobjedom. Jedini gol na utakmici zabio je Diarra u šestoj minuti.

Skupina K: Danci i Nizozemci sretni u gostima

Sparta Prag - Kobenhavn 0:3
(N'Doye 22', 30', Gronkjaer 54'-11m)

Praška Sparta i Kobenhavn međusobnim su susretom odlučivali o drugom mjestu u grupi K. Česi su pred svojom publikom tražili pobjedu koja bi im osigurala prolazak kruga, no u konačnici su doživjeli katastrofu. Danci su zahvaljujući dvjema pogocima N'Doyea imali dvostruku prednost nakon pola sata igre. Rezultat je zaokružio Gronkjaer u 54. minuti s 11 metara. Do 60. minute igrao je i Manuel Pamić koji je isključen zbog dva žuta kartona.

Cluj - PSV 0:3
(Lazović 19'-11m, Amrabat 68', 90'+1')

Nizozemci su već imali osigurani prolazak i prvu poziciju, a Cluj je bio siguran u posljednju poziciju te je samim time utakmica bila revijalnog karaktera, no ni to, ni hladnoća nisu pomogli Rumunjima da dođu do pobjede. PSV je rutinski odradio susret u kojem su uglavnom bili bolji od suparnika. Nakon 19 minuta Lazović je iz najstrože kazne doveo goste u vodstvo, a njihovu pobjedu je potvrdio Amrabat s dva gola u nastavku utakmice.

Skupina L: Werder prvak

Athletic Bilbao - Werder Bremen 0:3
(Pizarro 13', Naldo 21', Rosenberg 36')

Athletic Bilbao i Werder razigravali su za prvo mjesto u skupini L. Španjolci su na svom stadionu tražili visoku pobjedu kojom bi prešli Werder na ljestvici, no u konačnici su doživjeli težak poraz. Nijemci su protivnike potopili u prvih 35 minuta golovima Pizarra, Nalda i Rosenberga. Do kraja utakmice par prilika su imali i domaći, no nisu ih uspjeli iskoristiti dok je Werder primirio igru i upisao uvjerljivu pobjedu za potvrdu prvog mjesta.

Nacional Madeira - Austria Beč 5:1
(Ruben Micael 23',57', Mateus 33', Tomašević 61', Felipe Lopes 66'/Schumacher 21')

Nacional iz Maderie i bečka Austria su pak igrali za prestiž i izbjegavanje zadnjeg mjesta. Austrijanci su poveli golom Schumachera u 21. minuti, no nakon toga su na terenu ostali samo Portugalci. Ruben Micael je odmah izjednačio, a deset minuta kasnije Nacional je i poveo preko Mateusa. Gosti su svaku nadu za pozitivnim rezultatom izgubili u nastavku kada su u svega deset minuta primili tri gola za konačnih 5:1.

Europska liga - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Hertha Berlin1:0Sporting
Heerenveen5:0Ventspils
1Sporting 68:6+211
2Hertha Berlin 66:5+110
3Heerenveen 611:7+48
4Ventspils 63:10-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lomax17.12.2009. u 08:56
    strašan je ovaj perišić
    Lomax