Košarka

Video: Thunder i Trail Blazersi iznenađuju

Goran Markuš • četvrtak, 24.12.2009.
Video: Thunder i Trail Blazersi iznenađuju
Foto: EPA

Odličnom, čvrstom igrom Kingsi su uspjeli izboriti produžetak u Clevelandu, no više nije išlo i dominantnom završnicom Cavsi ipak dolaze do 22. ovosezonskog slavlja. Vrlo zanimljivo bilo je i u Phoenixu gdje su hrabri košarkaši Thundera iskoristili svoju mladost i u tijesnoj četvrtoj četvrtini upisuju još jednu veliku pobjedu...

Potpuno neočekivano gostujući Cavsi tijekom cijelog susreta nikako se nisu uspijevali odvojiti od izuzetno raspoloženih Kingsa koji su se na leđima fantastičnog Tyreka Evansa (28 poena, 5 asistencija) tijekom cijelog prvog poluvremena prilično dobro držali. Izjednačenosti nije bilo kraja niti po povratku na teren i u četvrtu četvrtinu Cavsi ulaze s tek četiri poena prednosti.

Ovu nesigurnost domaćina Sacramento je znao iskoristiti i prekrasnim polaganjem Evansa 38,7 sekundi prije kraja četvrtine dolaze do novog izjednačenja, a nakon promašaja LeBrona Jamesa (34 poena, 16 skokova, 10 asistencija) i domaćeg Spencera Hawesa (17 poena, 12 skokova) susret odlazi u produžetak. Na žalost brojnih posjetitelja ARCO Arene za Kingse je to ujedno bio i kraj.

Naime, potpuno dominantnim nastupom Cavaliersi produžetak završavaju sa pomalo nestvarnih 13:0, a koliko su bili nadmoćni dokazuje i činjenica da se Zydrunas Ilgauskas (25 poena, 8 skokova) čak dva puta okušao s linije za tri poena - i oba puta je pogodio. Uz LeBrona i Ilgauskasa svakako treba spomenuti i Mauricea Williamsa koji je 23 od svojih 27 poena postigao u drugom dijelu utakmice.

Iako su Sunsi imali dan odmora, a Thunder je samo noć ranije u samoj završnici poražen od Lakersa gostujući Oklahoma City pokazao je da za mladost umor ne postoji i upisao prilično neočekivanu, no sjajnu 14. ovosezonsku pobjedu. Već nakon 14 minuta igre Thunder je zabio 50 poena i u jednom trenutno držao 15 poena prednosti, no ponajviše zahvaljujući sjajnom Amareu Stoudemireu (35 poena, 14 skokova) Phoenix na odmor odlazi s tek dva poena zaostatka.

Nakon prilično izjednačene treće četvrtine umor je bio očit kod obiju momčadi, no Kevin Durant (38 poena, 6 skokova) i njegov Thunder iskoristili su svoju mladost i boljom igrom, posebice u obrani, u svoju korist privode susret kraju. Uz Stoudemirea kod Sunsa svakako treba spomenuti i izuzetno raspoložen dvojac Steve Nash (24 poena, 12 asistencija) - Channing Frye (24 poena, 6 skokova) dok je ostatak momčadi izgledao kao da se već polako spremao na praznike.

Iako se po prvi puta ove sezone prije susreta činilo kako će Spursi konačno pobijediti neku od momčadi s pozitivnim omjerom niti ovog puta u tome nisu uspjeli. Naime, ionako oslabljeni Trail Blazersi koji su ne tako davno ostali bez čak sedmorice igrača noć ranije "oprostili" su se i s najnovijom žrtvom grube strane NBA-a, Joelom Przybillom, no to ih nije spriječilo da upišu i 19. ovosezonsko slavlje.

U nekoliko navrata dobro znani duo Tim Duncan (24 poena, 11 skokova) - Tony Parker (16 poena) pokušao je vratiti svoje Spurse u prednost, no sinoć naprosto dominantan mladi Jerryd Bayless ništa nije prepustio slučaju i s 31 poenom i sedam asistencija predvodio je svoju momčad do velikog slavlja. Svakako treba spomenuti i LaMarcusa Aldridgea koji je uz 22 poena upisao i osam skokova.

Pomalo šokantno dojmljivom obrambenom igrom Raptorsi su zaustavili Pistonse na tek mizernih 64 poena i mirnim napadačkim angažmanom susret priveli kraju s potpuno neočekivano visokih 30 poena razlike. Koliko su napadački nemoćni bili domaćini dokazuje i činjenica da je njihov prvi šuter, Rodney Stuckey, susret završio s tek 12 poena. S druge strane terena najefikasnijim se pokazao Andrea Bargnani (21 poen, 4 skoka).

Iako smo tijekom većine susreta gledali prilično izjednačen susret Wizardsi u samoj završnici rade 0:9 seriju i potpuno zasluženo na krilima Antawna Jamisona (25 poena, 10 skokova) i Carona Butlera (23 poena, 10 skokova) dolaze do desetog ovosezonskog slavlja. S druge strane terena kod Bucksa daleko najefikasnijim pokazao se Michael Redd (32 poena, 6 skokova) dok je naš Roko Leni Ukić još jednu utakmicu mirno odgledao s klupe za zamjene.

NBA liga

15.04.2010.
Portland Trail Blazers116:122Golden State Warriors
Los Angeles Clippers107:91Los Angeles Lakers
Utah Jazz86:100Phoenix Suns
Atlanta Hawks99:83Cleveland Cavaliers
Washington Wizards98:97Indiana Pacers
Minnesota Timberwolves98:103Detroit Pistons
Oklahoma City Thunder114:105Memphis Grizzlies
Miami Heat94:86 *New Jersey Nets
Dallas Mavericks96:89San Antonio Spurs
Charlotte Bobcats89:98Chicago Bulls
Boston Celtics95:106Milwaukee Bucks
Houston Rockets115:123New Orleans Hornets
Orlando Magic125:111Philadelphia 76ers
Toronto Raptors131:113New York Knicks
14.04.2010.
Chicago Bulls101:93Boston Celtics

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!