Nogomet

Hakleri sredili konkurenciju

Mihaela Bradovski • subota, 26.12.2009.
Hakleri sredili konkurenciju
Foto: Davor Sajko

Četvrtfinalni dvoboji 39. izdanja Kutije šibica nisu donijeli neočekivane rezultate. One najbolje malonogometne momčadi uspješno su prošle i četvrtfinalne prepreke te se plasirale među četiri gdje će voditi žestoku borbu za naslov pobjednika. Ove je godine završnica Kutije potpuno u znaku "haklera" koji će u posljednjim susretima zasigurno ponuditi pravu poslasticu svim gledateljima...

Nexe beton - HMNK Trogir-Favorit Optoplast 6:1
(Rak 3, Ceboci, Berković, Mostarlić; Rak-ag)

Prvi su se u društvo najbolje četvorke turnira plasirali igrači Nexe betona. U sastavu pobjedničke momčadi posebno je raspoložen bio Nikola Rak, strijelac tri pogotka u protivničku mrežu, te jedinog Trogirana. Prvi je dio pogotkom zaključio Branimir Ceboci, a na listu strijelaca upisali su se i Ivo Berković te prva violina Nexea Igor Mostarlić.

Nakon što su u šesnaestini finala jedva provukli u daljnje natjecanje u idućim su dvobojima bitno popravili dojam, a posebno realizaciju. Trogirani i City Wellness Centre u 80 minuta igre postigli su tek dva pogotka, dok je Nexe slavio čak devet puta.

Mal-Gal građevinarstvo - Moderni i prijatelji 4:0
(Smrekar, Miškić, Vojsk, Šnofl)

U polufinale se uvjerljivo plasirao i krapinski Mal-Gal. Brojni malonogometni reprezentativci Slovenije uspješno su riješili i prepreku zvanu Moderni i prijatelji, koji su dvoboj četvrtine finala predali bez ispaljenog metka. Varaždinac Matija Smrekar poentirao je u 7. minuti, a ostali su pogoci stigli u drugom poluvremenu. Redom su mrežu Krunoslava Hendije pogađali Miškić, Vojsk i u posljednjim trenucima Šnofl.

Iza Mal-Gala je impresivan niz, prolaz su im redom morali čestitati igrači City kebaba iz Petrinje, CB Dobermanna te dvostruki prvak Nacional. Moderne i prijatelje kroz natjecanje su pogocima gurali Bule, Jertec i Pilipović, no nedovoljno za veliku završnicu.

Nogometna akademija Marić-Powerade - G P V Elkro, Gospić 1:3
(Marić; Novak 2, Hertl)

Akademija Marić najbolje se držala od svih danas poraženih momčadi. Pogodak Silvija Marića donio im je vodstvo već u četvrtoj minuti, ali ponovno raspoloženi strijelci G P V Elkra nisu dopustili da se momčad i ove godine od turnira oprosti prije završnice. Sjajni Tihomir Novak za dva je pogotka podebljao svoj ovogodišnji učinak, a mreža se tresla i nakon udarca Roberta Hertla. Vratar Gospićana Švigir nastavak je odradio bez lopte iza vlastitih leđa.

U polufinalu Elkro očekuje Nexe i upravo će to biti dvoboj dvije vrlo efikasne momčadi. Sastav iz Gospića u pet je susreta postigao čak 21 pogodak, dva su susreta završili netaknute mreže, dok im je najveći otpor pružila Pekarna Lanište. Dario Šimić upisao je večeras prvi i jedini nastup na ovogodišnjoj Kutiji.

MNK Comunicare-Handy - Asfalti Zelenika-Plamen 1:5
(Novak 3, Grcić, Kovačec; Vladisavljević)

Dugo se na turniru održala momčad iz Mostara i Čapljine MNK Comunicare Handy, no protiv sjajnih Asfalta Zelenike jednostavno nisu pronašli rješenje. Raspucani Danijel Novak trima je pogocima usmjerio tok susreta, na listi strijelaca pridružili su mu se Grcić i Kovačec, dok se BiH sastav nakon četvrtfinalnog dvoboja mora zadovoljiti tek golom Vladisavljevića u posljednjoj minuti.

Najuvjerljivija je ovo pobjeda križevačke momčadi, čije strijelce s pet pogodaka predvodi Robert Grdović. U polufinalu ih očekuje Mal-Gal, a ono je na rasporedu u ponedjeljak, 28. prosinca.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!