Nogomet

Sušić novi izbornik BiH

Antonija Pavlić • utorak, 29.12.2009.
Sušić novi izbornik BiH
Foto: Sandro Donda

Izvršni odbor NS BiH jednoglasno je za novog kormilara izabrao Safeta Sušića. Miroslav Ćiro Blažević tako je konačno dobio svog nasljednika na klupi Zmajeva...

Safet Sušić vodit će u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu reprezentaciju BiH. Odlučeno je to na današnjoj sjednici Izvršnog odbora, a 54-godišnjeg stručnjaka podržalo je svih 13 prisutnih članova.

Sušić će na čelu reprezentacije zamijeniti Miroslava Ćiru Blaževića, koji je Zmajeve veoma uspješno vodio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, no na koncu nije ispunio cilj i čekirao vize za put na svjetsku smotru. Obeshrabren NS-u BiH ponudio je ostavku i prihvatio posao trenera Shandong Lunenga umjesto Ljubiše Tumbakovića.

Sportsport.ba prenosi izjavu jednog od članova predsjedništva NS BiH Ilije Dominkovića. "Safet Sušić jednoglasno je izabran za novog trenera reprezentacije BiH. Svi članovi suglasili su se kako je Sušić najbolje rješenje jer posjeduje stručnosti i karizmu - sve što jedan izbornik mora imati."

Sušić, nadimkom Pape rođen je 13. travnja 1955. u Zavidovićima i u svojoj je generaciji bio jedan od najboljih svjetskih nogometaša. Igračka karijera vodila ga je od Sarajeva, preko PSG-a i Red Stara. U trenerskoj karijeri vodio je uglavnom turske klubove - Istanbulspor, Konyaspor, Ankaragucu, Rizespor i Ankaraspor.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!