Košarka

Gdje je nestao derbi?

Bernard Jurišić • utorak, 29.12.2009.
Gdje je nestao derbi?
Foto: Sebastian Govorčin

Košarkaši Zadra bez ikakvih su problema pobijedili Split CO u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića i plasirali se na završni turnir. "Žuti" su bili bez ikakve šanse...

Nije se dogodilo iznenađenje u zadarskom Višnjiku. U utakmici koja je nekoć bila jedna od najvećih u hrvatskom košarkaškom životu, Zadar je s čak 37 poena razlike pobijedio nedoraslu momčad Splita CO i plasirao se na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića.

Splićani su utakmicu otvorili iznenađujućim vodstvom od 6:0, no domaćini odgovaraju i više nego žestoko - serijom 21:2 praktično rješavaju pitanje pobjednika već u prvoj četvrtini.

U nastavku susreta prednost Zadra stalno je rasla, na poluvremenu je bilo 50:32, sredinom treće četvrtine bilo je već 75:45, a najviših 99:62 Zadrani su dosegnuli upravo u završnim trenucima susreta. Osim što su ih nadvladali s 37 poena razlike, Zadrani su Splićane pobijedili u svakoj od četiri četvrtine.

Zadarski trener Zmago Sagadin odmarao je Rančića i Plaisteda, dok kod Splićana u kadru nije bilo Macure. Domaćine su do polufinala Kupa Krešimira Ćosića odveli Stipčević s 18 i Perić sa 16 ubačaja, dok je kod Splićana najefikasniji bio Vrkić sa 17 poena.

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Cibona95:56Ribola Kaštela
Cedevita84:64Sonik Puntamika
Zadar99:62Split
Vrijednosnice Osijek65:77Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.02.2010. u 13:14
    mario delaš
    Obrisan korisnik