Košarka

Cedevita ipak rutinski

Edvard Burić • utorak, 29.12.2009.
Cedevita ipak rutinski
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite u svojoj su dvorani izborili plasman u polufinale Kupa Krešimira Ćosića. Zadarski Borik Puntamika nije imao previše šanse, a Cedevita ga je ostavila na minus 20 (84:64)...

Od samog se početka vidjelo da je Cedevita puno jača i da iza sebe ima niz kvalitetnih utakmica u regionalnoj NLB ligi. Gostima su trebale pune tri i pol minute za prve koševe (6:3). Žižić za Cedevitu zabija pet koševa, dva dodaje Tomislav Petrović i već je 13:3. Nakon sedam minuta igre Borik stoji sasvim dobro (13:7) s obzirom da ga šut ne služi. Ipak, Cedevita dodaje gas i do kraja četvrtine bježi na 21:9. Četrvrtinu ipak zatvara gostujući Delić za krajnjih 21:11.

Drugu četvrtinu kvalitetniji domaćin bolje otvara i koševima Bariše Krasića odlazi na plus 14 (25:11). Gosti traže minutu odmora, ali ni to ne spriječava Cedevitu da ode na 28:11 koševima Rudeža. Gosti u idućem napadu nakon pet minuta igre u drugoj četvrtini prvi puta postižu koš. I to sa linije slobodnih bacanja, Petani jednu ubacuje, drugu ne. Rudež s druge strane ponovno ubacuje za do tada najvećih 30:12. Petani zabija dvije trice u nizu i pokazuje da se gosti nisu predali unatoč velikoj prednosti Cedevite. Do kraja poluvremena velikom borbenošću smanjuju razliku na sasvim prihvatljivih minus osam (36:28).

Treći dio utakmice Borik kreće izvrsno i prijeti Cedeviti. Petani igra odlično i drži Borik u igri. Kada postiže koš za 40:35, a onda i Delić za 40:37 izgledalo je kao da će Cedeviti napraviti probleme. Ipak, ništa od toga. Gosti više nemaju snage, Baždarić i Žižić ulaze u seriju i razlika se počela povećavati. Četvrtina završava 58:46.

Zadnju četvrtinu domaći sastav drži razliku i rutinski privodi utakmicu kraju. Borik se još nekako drži do 66:55, a onda Mobley i Žižić dižu razliku (76:57). Do kraja utakmice raspucao se Ive Ivanov za goste, dok za domaće zabijaju Rudež i Krasić za krajnjih okruglih plus 20 (84:64).

Cedevitu su do završnice Kupa vodili Marino Baždarić i Andrija Žižić s po 17 koševa, Thomas Mobley je dodao 15 uz šest skokova i četiri dodavanja, dok su kod gostiju iz Zadra najbolji bili Marino Jurjević s 15 i Toni Petani s 13 koševa i tri dodavanja.

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Cibona95:56Ribola Kaštela
Cedevita84:64Sonik Puntamika
Zadar99:62Split
Vrijednosnice Osijek65:77Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!