Košarka

Zagreb CO u Baranji upotpunio kvartet

Borna Rupnik • utorak, 29.12.2009.
Zagreb CO u Baranji upotpunio kvartet
Foto: Kristijan Komarica

U skladu s očekivanjima, košarkaši Zagreba izborili su i posljednje mjesto koje vodi na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. U Dardi su svladali domaće Vrijednosnice rezultatom 77:65...

Nakon slavlja Cibone, Cedevite i Zadra, koje nije bilo teško predvidjeti, jedina prilika za iznenađenje u Kupu Krešimira Ćosića bio je susret u Dardi. No, Zagreb CO uredno je odradio svoj dio posla.

Vodeća momčad A-1 lige, domaće Vrijednosnice, solidan je otpor pružala tek u prvoj četvrtini, uz bučnu potporu prepunih tribina. Međutim, u nastavku Zagrepčani bježe na petnaestak koševa prednosti i opravdavaju ulogu favorita.

Zadrhtali su tek početkom drugog poluvremena, kada se Vrijednosnice približavaju na 47:42, ali na krilima kapetana i najboljeg igrača utakmice, Krunoslava Simona, Mravi ponovno stvaraju dostatnu razliku za miran kraj, usprkos silnom trudu domaćina.

Simon je postigao 19 koševa, a za double-double nedostajao mu je tek jedan skok. Vrijednosnice je sa 16 ubačaja predvodio Danijel Katavić.

Tako je prvo gostovanje Zagreba u Baranji prošlo uspješno po sastav Denisa Bajramovića, a domaćinima ostaje utjeha da su stvorili pravu sportsku atmosferu u dvorani te dali sve od sebe protiv objektivno jačeg suparnika.

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Cibona95:56Ribola Kaštela
Cedevita84:64Sonik Puntamika
Zadar99:62Split
Vrijednosnice Osijek65:77Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!