Košarka

Cibona odjurila u polufinale

Ivor Krapac • utorak, 29.12.2009.
Cibona odjurila u polufinale
Foto: Kristijan Komarica

Po očekivanju, košarkaši Cibone nisu se previše namučili u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. Cibosi su u svojoj posljednjoj ovogodišnjoj utakmici u Draženovom domu lako izašli na kraj s Kaštel Galerijom...

Utakmica u kojoj bi sve osim visoke Cibonine pobjede bilo veliko iznenađenje prošla je bez ičega senzacionalnog. I bez pomoći prvog razigravača Jamonta Gordona, koji je već kod kuće, u SAD-u, momčad Velimira Perasovića je s 95:56 protiv Kaštel Galerije izborila završni turnir Kupa.

Gosti iz Kaštela otvorili su s vodstvom od 4:0 i bili u egalu u prvih pet minuta, do zaostatka od 9:8, no u nastavku prve četvrtine stvari su krenule u očekivanom smjeru. Uz vodeću ulogu kapetana Rozića, Cibona je otišla do 30:18 nakon prvih 10 minuta, dok je u drugoj dionici razlika povećana serijom Lukše Andrića u odmaku do 52:24 dvije minute do poluvremena.

U gostujućim redovima najviše je pokazao Duje Kaliterna, koji je u prvih 20 minuta predvodio sve strijelce s 13 poena. Pomoć je imao u Stipi Režiću (sedam poena), no bilo je to dostatno samo za minus od 52:28 na poluvremenu.

Drugih 20 minuta više nije moglo promijeniti ništa značajno. Cibona je u trećoj dionici povećavala prednost uglavnom poentirajući izvana, prvo tricama Bogdanovića i Rozića za dolazak nadomak 30 razlike (60:31), a zatim i s još dvije trice, Rozićevom i Trohinom, za bijeg do dotad najvećih 71:37 minutu i pol do kraja četvrtine.

Završna dionica donijela je i najveću Ciboninu prednost, zakucavanjem Bogdanovića nakon Zubčićeve asistencije iza leđa za +43, 85:42 u 34. minuti. U završnici su gosti u jednom trenutku uspjeli smanjiti na 35 razlike, a završilo je s 39 u korist Cibosa.

Cibonu su do pobjede vodili Rozić (18 poena), Bogdanović (17 poena, šest skokova, pet asistencija) i Andrić (13 poena). Kaliterna je bio jedini igrač Kaštela s dvoznamekastim brojem poena, 15, a dodao je i pet skokova.

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Cibona95:56Ribola Kaštela
Cedevita84:64Sonik Puntamika
Zadar99:62Split
Vrijednosnice Osijek65:77Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!