Košarka

Najteže gostovanje za očuvanje nade

Borna Rupnik • utorak, 05.01.2010.
Najteže gostovanje za očuvanje nade
Foto: Nikola Movrić

Prvi zadatak košarkaša Zadra u novoj godini neće biti nimalo lak - u sklopu petog kola skupine C Eurokupa putuju u Grčku, na noge vodećem Arisu...

Gledajući iz zadarske perspektive, situacija u skupini C nije bajna. Ukoliko naš predstavnik u utorak izgubi od Arisa, a u drugoj utakmici Hapoel iz Jeruzalema svlada Šiauliai, borba za prolazak u nastavak natjecanja bit će gotova i prije zadnjeg kola.

Stoga bi pobjeda u Grčkoj bila itekako poželjna, no do nje će biti iznimno teško doći. Aris je slavio u teško osvojivom Višnjiku u prvom kolu (73:68), a pred svojim je vjernim navijačima još jači.

Svoju bi šansu Zadar mogao tražiti prije svega u dvije stvari. Grci su se prošli tjedan rastali s prvim strijelcem momčadi, Juanom Dixonom, umjesto kojeg su dovedeni Dragan Labović i Ivan Paunić, ali sigurno će im trebati malo vremena da pohvataju sve konce igre u novoj sredini. Ujedno zbog ozljeda neće nastupiti Michalis Kakiouzis i Nikos Barlos.

Osim toga, Aris u svojoj dvorani gotovo uvijek ima imperativ pobjede, što jako dobro zna njihov bivši igrač, a danas stanovnik Zadra, Vladimer Boisa. Takav pritisak često zna biti dvosjekli mač.

Zadrani će morati odraditi iznimno kvalitetan posao u obrani, pogotovo protiv igrača poput Demosa Dikoudisa i Nikosa Hatzivrettasa te maksimalno upotrijebiti svoje adute - širu klupu i brzinu.

Susret u Solunu ujedno će pokazati do koje su mjere košarkaši Zadra pobjedom u Trnskom protiv Zagreba prebrodili psihološku barijeru igranja u gostima jer bi neka od lošijih predstava kakve su znali prikazivati tijekom proljeća i jeseni bila kobna.

Aris predvodi skupinu s omjerom 3-1, Zadar i Hapoel imaju 2-2, ali međusobni je skor na strani Izraelaca. Šiauliai je zasad upisao samo jednu pobjedu.

Eurokup, skupina C, 5. kolo:
Aris - Zadar, 20:00

Eurokup, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Šiauliai81:96Hapoel Bank Yahav Jerusalem
Aris73:67Zadar
1Aris 51+42
2Hapoel Bank Yahav Jerusalem 33+16
3Zadar 33+14
4Šiauliai 15-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!