Košarka

Zadar bez Topa 16

Branimir Korać • utorak, 05.01.2010.
Zadar bez Topa 16
Foto: Davor Sajko

I posljednja nada koja je tinjala u zadarskim redovima je ugasnula. U Solunu je Aris bio bolji 73:67, uz to se poklopila i pobjeda Hapoela u Litvi i Zadar je ostao bez ikakve šanse za prolazak dalje dok su Aris i Hapoel uoči posljednjeg kola osigurali nastup u Topu 16...

Porazom u Solunu košarkaši Zadra ostali su bez ikakve šanse za prolazak u Top 16 Eurokupa. Kako je Hapoel u prvom susretu dana slavio u Litvi kod Šiauliaija, bilo je jasno da Zadranima nadu u prolaz ostavlja samo pobjeda protiv Arisa. Međutim, do nje ipak nisu došli.

18 minuta Zadar je igrao jako dobro, obrambeno i napadački su se dobro postavili i Aris se nikako nije moga odvojiti. Međutim pad koncentracije u završnih dvije minute prvog poluvremena odveo ih je u minus. Aris je preko Milesa i Skordilisa stvorio razliku i na poluvrijeme otišao s vodstvom 41:33.

Ulazak u drugi dio donio je seriju Zadra 8:0 za potpuni povratak u utakmicu, ali onda slijedi najlošije razdoblje u igri gostiju i sve dobro učinjeno u tom početnom razdoblju, brzo je kompromitirano.

Aris je odgovorio serijom 12:1 za 53:42, a "šećer na kraju" treće četvrtine bila je trica Hatzivrettasa sa sirenom i preko ruke Boise.

Na startu posljednje četvrtine Aris je pobjegao na ogromnih 67:51 i činilo se kako je priča o pobjedniku završena. No Zadar je dobro reagirao i nije se predavao, napravio je seriju čak 16:3 i završnicu učinio zanimljivom.

1:45 do kraja susreta Ružić je zabio uz prekršaj za smanjenje na 70:67, Aris nije realizirao svoj napad i Zadar je dobio priliku. Ipak, 22 sekunde prije kraja Perić radi u prodoru prekršaj u napadu, Hatzivrettas na drugoj strani ubacuje dva bacanja, a kada je Richardson u sljedećem napadu blokirao Stipčevića na polaganju, priča je završena.

Kod Zadra su se istaknuli Perić s 13 poena i šest skokova, Stipčević s 11 poena te Boisa s deset poena i osam skokova. Kod domaćina Miles je ubacio 16 poena uz sedam skokova, a Richardson 11 poena.

Eurokup, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Šiauliai81:96Hapoel Bank Yahav Jerusalem
Aris73:67Zadar
1Aris 51+42
2Hapoel Bank Yahav Jerusalem 33+16
3Zadar 33+14
4Šiauliai 15-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH07.01.2010. u 18:43
    Ne razumijem kako Zadar nije mogao proći skupinu u ovoj ne preteškoj konkurenciji. Očigledno da nemaju momčad za Europska natjecanja.
    ALGHAZANTH