Zimski sportovi

"Možda mogu i pobijediti"

Antonija Pavlić • utorak, 05.01.2010.
"Možda mogu i pobijediti"
Foto: Kristijan Komarica

Odlično pripremljena staza na Sljemenu zalog je da će hrvatski predstavnici sutra imati odlične uvjete za pokušaj ulaska u najboljih 30. Ivica Kostelić, naravno, gaji veće ambicije, premda ni sam nije siguran u vlastite mogućnosti poslije operacije, dok Dalibor Šamšal, Natko Zrnčić-Dim, Danko Marinelli i Ivan Ratkić - neki više, neki manje, žele pred sljemenskom se publikom niz Crveni spust otisnuti dva puta...

Treće izdanje muške utrke Snježne kraljice imat će najbolju stazu u ovogodišnjem dijelu Svjetskog kupa! Otkrio je to glavni operativac pripreme Crvenog spusta Reno Fleiss, razveselivši tako redom sve hrvatske predstavnike.

Ivica Kostelić će, naime, dobro pripremljenu stazu priželjkivati zbog opreza i poluzaliječenog koljena, a Natko Zrnčić-Dim, Dalibor Šamšal, Danko Marinelli i Ivan Ratkić poradi veće šanse za dobar rezultat, budući da će sa starta krenuti među posljednjima.

"Naravno da se nadam ulasku među najboljih 30. To si želim u svakoj utrci, inače se ne bih ni ovime bavio. U dobroj sam formi, na domaćem tlu i nadam se će me navijači pogurati do ulaska u drugu vožnju. Dokazao sam da mogu dobro voziti slalom u kombinacijskim utrkama, samo da staza ne popuca do visokih startnih brojeva", rekao je Natko Zrnčić-Dim.

"Prošle godine sam na Sljemenu pokazao da znam skijati, a nadam se kako ću ovoga puta biti još bolji. U dosadašnjem tijeku sezone nisam imao uspjeha u Svjetskom kupu, no Sljeme je posebna utrka, s najboljim ambijentom i fenomenalnim navijačima", misli Dalibor Šamšal, koji je prošle godine ostvario 11. vrijeme prve vožnje, te 22. ukupno.

Kako se, pak, osjeća najbolji hrvatski skijaš? "Osjećam se spremnim. Nakon operacije sam morao neke vježbe raditi ponovno i obnoviti oslabljene mišiće, zbog čega nisam sto posto spreman. No, na treninzima u Innerkremsu sam se uspio nositi s Natkom i Daliborom. Sada samo ostaje pitanje gdje sam u odnosu na ostatak slalomaša", kaže Kostelić.

"Možda mogu i pobijediti, uistinu ne znam. Od Levija i početka sezone nisam vozio natjecateljski slalom, zato bi me zadovoljio svaki ulazak u najboljih 10. No, kao što sam rekao - ne mogu obećati novo postolje. Konkurencija je ogromna i pobjedi se može nadati bar 15-ak skijaša."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!