Zimski sportovi

"Glavno da je zdravlje u redu"

Antonija Pavlić • četvrtak, 07.01.2010.
"Glavno da je zdravlje u redu"
Foto: Davor Sajko

Ante Kostelić bio je vidno razočaran sinovim odustajanjem na Sljemenu, no suza ipak nije potekla. Teže mu je bilo kada je u prvom izdanju Zlatnog medvjeda odustala Janica budući da je ovoga puta svoje prste u raspletu imala i ozljeda...

Nakon otprilike 30-ak sekundi vožnje na trećem izdanju Snježne kraljice za skijaše Ivica Kostelić morao se pozdraviti s plasmanom. Kaže Profesor da je podcijenio stazu, zaboravio da je slalom jedan veliki rulet.

"Stanka zbog operacije zasigurno je kumovala Ivičinom ispadanju, no ne mogu to apostrofirati kao krucijalni razlog", hladne glave rezimirao je Ante Kostelić. "Olimpijska je sezona i glavno da je s koljenom sve u redu. Nije osjetio bol i oteklina je gotovo splasnula, nastavljamo sa Svjetskim kupom već veleslalomom i slalomom u Adelbodenu."

U prvome izdanju Snježne kraljice tek što se otisnula iz startne kućice sa staze je izletjela i Janica Kostelić. Što je bilo teže podnijeti? Janičino ili Ivičino odustajanje? "Janica je tada ipak bila zdrava, dok Ivica jednostavno nije bio spreman. Nije u pravoj formi i morat ćemo na tome poraditi prije Olimpijskih igara. Žao mi je samo što nismo dobili prigodu da prije Sljemena iskušamo mogućnosti na nekoj od FIS utrka, vjerujem da bi tada sve bilo bolje."

Organizatori su imali puno problema sa stazom, koja unatoč ogromnim naporima nije bila "najbolja u Svjetskom kupu", kako je to dan ranije najavljivao Reno Fleiss. "Snijeg i nemogući vremenski uvjeti bili su veliki čimbenik, priprema staze bila je bolja prošle godine. Sama postava nije bila preteška, no konfiguracija Crvenog spusta neobična je i kažnjava svaku pogrešku."

Zašto se najbolji hrvatski skijaš odlučio na nastup u Zagrebu? Jesu li važan faktor u toj odluci imali navijači? "Definitivno ne. Vozili bismo da se utrka održava bilo gdje, nije nam bilo važno što je u Zagrebu", kategoričan je bio Gips.

Što dalje? Upitali smo poslije prve vožnje Ivičinu kolegicu iz A reprezentacije Anu Jelušić. "Život ide dalje, bit će još utrka. Žao mi je, znam kako mu je budući da sam i sama doživjela tu sudbinu na Sljemenu. Slalom je rulet, a Ivici zbog samog nastupa treba čestitati i skinuti kapu. Vidjelo se da nije 'pravi', nastupio je praktički ozlijeđen."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!