Košarka

Vujčićevi slomili Kasunove u produžetku

Borna Rupnik • četvrtak, 07.01.2010.
Vujčićevi slomili Kasunove u produžetku
Foto: EPA

Jedan od derbija devetog kola Eurolige igrao se u Turskoj. Efes Pilsen je u svojoj potrazi za ključnom četvrtom pobjedom ugostio Olympiakos, ali ostao je nakon produžetka praznih ruku...

Olympiakos je nakon 45 minuta žestoke i neizvjesne borbe napustio Istanbul uzdignutih ruku. Grci su nakon produžetka slomili Efes Pilsen i slavili rezultatom 93:85 te tako ostali na vrhu skupine B. Turska ekipa mora se nadati povoljnim rezultatima u zadnjem kolu.

Gosti su bolje otvorili susret i držali vodstvo od nekoliko koševa prednosti sve do kraja prve četvrtine, kada Efes Pilsen skreće vodu na svoj mlin. U drugoj je četvrtini viđen obrnuti scenarij - domaćin je imao 33:29, ali u posljednjim minutama Olympiakos radi seriju 12:2 i odlazi na odmor sa šest koševa viška.

Tu su prednost čuvali i tijekom treće četvrtine, a u 27. minuti došli i do sedam poena prednosti (51:44). Ipak, na krilima Daniela Santiaga Efes Pilsen uspijeva to preokrenuti te u samu završnicu ulazi s pozitivnim stanjem na semaforu (66:61).

Olympiakos se, međutim, nije predao i nakon trice Miloša Teodosića za 76:72 imao je sve u svojim rukama. Srećom po domaće navijače, Kayi Pekeru preostalo je dovoljno snage, koncentracije i vremena da poravna rezultat, a šuteve za pobjedu promašili su Teodosić s jedne i Karem Tunceri s druge strane te se otišlo u produžetak.

Tamo su presudili koševi raspoloženog Josha Childressa i trica bivšeg igrača Cibone Scoonieja Penna, koji je u siječnju stigao u Pirej. Grčka je momčad mirno privela susret kraju.

Childress je ubacio 23 koša, Teodosić je dodao 17, a Linas Kleiza 16. Kod domaćina najefikasniji su bili Charles Smith i Kaya Peker s po 18 ubačaja. Hrvatski dvoboj pod obručem završio je ujednačenim učinkom.

Nikola Vujčić, centar Olympiakosa, postigao je za 20 minuta osam koševa uz dva skoka, dvije asistencije i dvije blokade, dok je Mario Kasun u dresu Efes Pilsena na parketu proveo 23 minute, uz sedam koševa, sedam skokova i jednu asistenciju.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Partizan97:67Lietuvos Rytas
Anadolu Efes85:93 *Olympiakos
Unicaja Málaga72:88Entante Orleans
1Olympiakos 82+97
2Unicaja Málaga 73+9
3Partizan 55-12
4Anadolu Efes 46+15
5Lietuvos Rytas 46-43
6Entante Orleans 28-66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH07.01.2010. u 22:17
    Sada je Efes Pilsen u teškoj situaciji i veliko je pitanje da li će se uspjeti ugurati u drugi krug natjecanja.
    ALGHAZANTH