Košarka

Cedevita bez čuda

Branimir Korać • utorak, 12.01.2010.
Cedevita bez čuda
Foto: Kristijan Komarica

U posljednjem susretu u skupini D Eurochallenge kupa košarkaši Cedevite upisali su visok poraz u Belgiji kod Dexije 85:64. Ovim porazom Cedevita je ostala bez sljedeće runde Eurochallenge kupa...

Cedevita nije uspjela doći do podviga u Belgiji i ostati u igri za prolazak u sljedeću rundu Eurochallenge kupa. Zagrepčani su visoko poraženi 85:64, a za prolazak im je trebala pobjeda u kombinaciji pobjede Chalona protiv ciparskog Proteasa.

Slobodan Subotić je u Belgiji imao premalo raspoloženih igrača. Tek trojica su pokazali nešto više (Baždarić, Kovačević, Žižić), a s tako malo raspoloženih igrača protiv ovako kvalitetnog protivnika u gostima - nije išlo.

Osim u samom početku susreta, Dexia je imala potpunu kontrolu nad rezultatom. Belgijci su vrlo brzo dostigli manji zaostatak s početka utakmice i već do kraja prve dionice bili na sedam poena prednosti.

6:0 na početku druge dionice odvelo je Dexiju na 27:16, a u vrlo lošem razdoblju igre Cedevite, Dexia se do poluvremena odvojila i na previsokih 46:26.

Plus 20 Belgijaca na odmoru nije davalo Cedeviti preveliku nadu da bi mogli do iznenađenja. Tako je na kraju i bilo. Cedevita se nikako nije mogla spustiti ispod 15 poena zaostatka, a i kada bi uspjeli do tog zaostatka doći, Dexia bi se vrlo brzo ponovno odvojila na dvadesetak poena razlike.

Završilo je 85:64, pobjedom Belgijaca, a Cedevita na taj način završava ovosezonsku europsku avanturu.

U sastavu našeg predstavnika Marino Baždarić ubacio je 19 poena uz šest skokova, a 13 poena dodao je Hrvoje Kovačević. Kod Dexije Costner je bio najefikasniji sa 17 poena, a Ebong je dodao 13 poena i deset skokova.

Eurochallenge, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dexia Mons-Hainaut85:64Cedevita
Elan Chalon81:74Proteas EKA AEL
1Elan Chalon 42+15
2Dexia Mons-Hainaut 33-2
3Proteas EKA AEL 33-7
4Cedevita 24-6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2010. u 14:01
    cedevita je odustala od eurochallengea pa su spušili ovo
    Obrisan korisnik