Košarka

Zadar se oprostio visokom pobjedom

Branimir Korać • utorak, 12.01.2010.
Zadar se oprostio visokom pobjedom
Foto: Davor Sajko

Zadar je završio svoj europski put u ovoj sezoni domaćom pobjedom protiv litavskog Šiauliaija. U posljednjem kolu skupine C Eurokupa Zadrani su visoko slavili 110:87...

Još jedna očekivana pobjeda Zadrana na domaćem terenu, ali bila je to pirova pobjeda. Još uoči posljednjeg kola Zadar je ostao bez ikakvih šansi za prolaz i susret sa Šiauliaijem bio je tek revijalan jer niti Litavcima nije ništa značio.

Znala je to i zadarska publika koja nije napunila dvoranu već je u pomalo neuobičajeno praznom ambijentu Zadar ugostio Litavce. No to im nije smetalo, odigrali su vrlo dobro i na kraju visoko slavili.

Samo prvih deset minuta proteklo je u rezultatskoj neizvjesnosti i ravnopravnoj igri. Već tada se vidjelo kako će to biti još jedna utakmica na velik broj poena, baš kako je bio i prvi dvoboj ova dva protivnika u Litvi.

Zadrani su se odvojili i riješili pitanje pobjednika u drugoj dionici. To razdoblje igre dobili su s 36:13. Na poluvrijeme su otišli s vodstvom 66:39, a Litavci su 39. poen postigli tricom Šikšniusa u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Nakon 30 razlike Zadrana krajem prvog poluvremena, u trećoj dionici došlo je do priličnog opuštanja i Litavci to koriste. U 29. minuti zaprijetili su povratkom kada su se nakon zakucavanja Kuzminskasa spustili na podnošljivih 74:61, no do posljednje dionice Zadar ipak ponovno bježi Boisi i Stipčeviću ponovno bježi na više od 20 poena razlike.

Entuzijazam koji se probudio kod Litavaca nakon smanjenja zaostatka, brzo je ugašen i do kraja susreta Zadar nije imao nikakvih problema u čuvanju prednosti.

U pobjedničkom sastavu istaknuli su se Damir Rančić s 25 poena (7/11 trica), Trent Plaisted sa 16 poena i šest skokova i Vladimer Boisa s 14 poena i pet skokova. U litavskom sastavu Šikšnius je ubacio 20 poena, a Kuzminskas 19.

Eurokup, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Hapoel Bank Yahav Jerusalem79:89Aris
Zadar110:87Šiauliai
1Aris 51+42
2Hapoel Bank Yahav Jerusalem 33+16
3Zadar 33+14
4Šiauliai 15-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!