Nogomet

Rusi poželjeli Ivana Rakitića

Borna Rupnik • petak, 22.01.2010.
Rusi poželjeli Ivana Rakitića
Foto: Kristijan Komarica

Već je duže vremena poznato da se Schalke muči sa sanacijom dugova te da bi prodaja Ivana Rakitića mogla namaknuti dio potrebnih sredstava. Nova moguća destinacija mu je ruski Zenit...

Premda se Ivan Rakitić ustalio u prvoj postavi Felixa Magatha, priče o njegovom odlasku još su uvijek aktualne jer se prvoligaš iz Gelsenkirchena ne nalazi u sjajnoj financijskoj situaciji.

Nedavno ga se povezivalo s Evertonom, ali su i Englezi i Rakitićev menadžer brzo demantirali te glasine. Međutim, u petak su ruski mediji objavili da se hrvatski reprezentativac nalazi na vrhu popisa želja novog Zenitovog trenera Luciana Spallettija.

Talijan je doveden s namjerom da vrati naslov prvaka u Sankt Peterburg, a prioriteti su mu navodno bili Fred i Jeremy Menez. No, kako se čini da od njihovih dolazaka neće biti ništa, bivši se trener Rome okrenuo Rakitiću.

Pretpostavlja se da bi Schalke mogao tražiti odštetu u iznosu od približno osam milijuna eura, ali upitna je Rakitićeva želja da iz jedne od liga petice preseli na europski istok. Naš je reprezentativac nedavno izjavio da mu u Schalkeu ništa ne nedostaje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!