Zimski sportovi

Conner došao, vidio i odlučio

Ante Jukić • utorak, 26.01.2010.
Conner došao, vidio i odlučio

Relativno mirnu večer u najjačoj hokejskoj ligi svijeta "prodrmao" je Chris Conner, koji je s dva pogotka predvodio Pittsburgh Penguinse do gostujuće pobjede nad NY Rangersima. Jutro uoči utakmice Conner je bio u Wilkes-Barreu, a navečer je proglašen igračem utakmice u kultnoj njujorškoj dvorani...

Večer nakon uvijek slatke pobjede nad Flyersima u Philadelphiji, Pittsburgh Penguinsi odnijeli su bodove iz Madison Square Gardena, čime su Rangersima nanijeli i treći uzastopni poraz. Bila je to vrlo neobična utakmica; nakon prilično mirne prve dvije trećine, u kojima je svaka momčad pogodila po jednom (Conner za Penguinse, Anisimov za Rangerse), posljednji period utakmice pretvorio se u pravu ludnicu.

Svojim drugim pogotkom večeri, Artem Anisimov je deset i pol minuta prije kraja doveo Rangerse u vodstvo, no samo 60 sekundi kasnije na semaforu svijetli 3:2 za goste, zahvaljujući ekspresnim golovima Malkina i Connera. Slavlje aktualnih prvaka u posljednjoj je minuti potvrdio Dupuis, pogodivši praznu mrežu domaćina.

Kuriozitet ove pobjede Penguinsa leži u činjenici da je Chris Conner u momčad ubačen na sam dan utakmice, kada je postalo izvjesno da Bill Guerin nastupiti neće moći nastupiti. "Ovo je nevjerojatno, nemam riječi kojima bio opisao ovaj dan", presretno je nakon utakmice zborio Conner, ni sam još ne vjerujući što se to upravo dogodilo.

A, što se to događa Calgary Flamesima, nikako nije jasno njihovim navijačima. Momčad iz Alberte izgubila je noćas i sedmu utakmicu zaredom, i odjednom je nastup u doigravanju, koji je nakon prvog dijela sezone izgledao siguran, došao u pitanje. Za novo razočaranje u Calgaryju pobrinuli su se St. Louis Bluesi, koji su golovima Berglunda i Perrona slavili s čistih 2:0.

Za razliku od svojih zapadnokanadskih rivala, Vancouver Canucksi uživaju u odličnom razdoblju sezone. Peti uzastopni trijumf Canucksi su ubilježili u neizvjesnom dvoboju s Buffalo Sabresima, a junak dvoboja bio je Brad Lukowich, koji je u šestoj minuti posljednje trećine pogodio za konačnih 3:2.

NHL, rezultati, 25.01.2010: NY Rangers - Pittsburgh 2:4, Calgary - St. Louis 0:2, Vancouver - Buffalo 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!