FA kup, 4. kolo, 03.02.2010, 20:45 h
Leeds United
Leeds United 1:3 Tottenham
Tottenham

Video: Defoe hat-trickom potopio Leeds

Marin Vuković • srijeda, 03.02.2010.
Video: Defoe hat-trickom potopio Leeds
Foto: EPA

Nogometaši Tottenhama plasirali su se u osminu finala engleskog FA kupa nakon što su u ponovljenom ogledu s Leeds Unitedom slavili s 3:1. Zasluge za uvjerljivu pobjedu Spursa idu Jermainu Defoeu koji je postigao četiri pogotka, od kojih mu je jedan poništen, a uz to je tijekom čitavih 90 minuta predstavljao pravu napast za obrambene redove Leedsa.

Nakon eliminacije Manchester Uniteda i vrlo dobrog nastupa na White Hart Laneu, gdje su u posljednjim trenucima izborili ponovljenu utakmicu, nogometaši Leedsa nisu mogli i do trećeg uzastopnog iznenađenja. U još jednoj otvorenoj i uzbudljivoj utakmici Tottenham ih je u potpunosti nadigrao i na kraju zasluženo slavio s 3:1.

Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka na travnjaku su Elland Roada ostali svih 90 minuta, dok je Luka Modrić večeras pošteđen napora, Harry Redknapp do kraja ga je utakmice ostavio na klupi za pričuve. Premda nije odigrao pretjerano zapaženu ulogu i sigurno nas je navikao na bolje partije, Kranjčar je korektno odradio svoje zadatke, a ništa lošiju utakmicu nije odigrao ni Ćorluka.

Prvo ime utakmice bez ikakve sumnje bio je Jermain Defoe. Napadač Spursa tijekom cijele je utakmice pravio nered u obrani Leedsa i već u prvom poluvremenu mogao do hat-tricka. Propustio je dvije stopostotne prilike prije nego je u 37. minuti napokon načeo mrežu Kaspera Ankergrena.

Borbeni duh domaćina i u ovoj je utakmici došao do izražaja, i to u posljednjoj minuti prvoga dijela. Iz vrlo dvojbene situacije koja je mirisala na zaleđe čak četvorice igrača Leedsa udarac Jermaina Beckforda obranio je Heurelho Gomes, a na odbijenu loptu natrčao je Luciano Becchio i izjednačio na 1:1.

Pogodak s kraja prvoga dijela bio je ujedno i posljednje što je Leeds napravio u ovoj utakmici. U drugome dijelu Spursi su u potpunosti preuzeli konce igre u svoje ruke i u 73. minuti nakon oštrog prizemnog ubačaja Davida Bentleyja novim pogotkom Defoea došli do vodstva od 2:1.

Iznimno raspoloženi Defoe sve je dvojbe oko putnika u sljedeće kolo otklonio u sudačkoj nadoknadi kada se okomito sjurio prema vratima Leedsa, prošao i vratara Ankergrena i lako poentirao za konačnih 3:1. Tottenham će u osmini finala igrati s Boltonom, što znači da nas na stadionu Reebok čeka još jedan ogled hrvatskih reprezentativaca.

FA kup

4. kolo

Preston North End0:2Chelsea
Reading1:0Burnley
Accrington Stanley1:3Fulham
Aston Villa3:2Brighton & Hove
Bolton2:0Sheffield United
Cardiff4:2Leicester City
Derby County1:0Doncaster Rovers
Everton1:2Birmingham City
Notts County2:2Wigan
Portsmouth2:1Sunderland
Southampton2:1Ipswich
WBA4:2Newcastle
Wolverhampton2:2Crystal Palace
Tottenham2:2Leeds United
Stoke City3:1Arsenal
Scunthorpe United2:4Manchester City
Wigan0:2Notts County
Crystal Palace3:1Wolverhampton
Leeds United1:3Tottenham

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.02.2010. u 13:07
    pletikosa na ljeto u tottenhamu
    Obrisan korisnik