Rukomet

Dvoršek: "Možemo proći na Islandu"

Željko Kubatka • petak, 12.02.2010.
Dvoršek: "Možemo proći na Islandu"
Foto: Kristijan Komarica

U subotu i nedjelju Trešnjevka igra utakmice Challenge kupa s Islanđankama. U razgovoru za Sportnet.hr Boris Dvoršek ističe da vjeruje u svoje rukometašice i prolaz u četvrtfinale Challenge kupa…

U subotu započinje europski put zelenih rukometašice s Trešnjevke. U dva susreta s islandskim Framom probat će izboriti četvrtfinale Challenge kupa, što bi u uvjetima u kojima egzistiraju ženske rukometne ekipe, koje odustaju od natjecanja u europskim kupovima, bilo ravno čudu na kvadrat. Prije puta u Reykjavik razgovarali smo sa trenerom Borisom Dvoršekom.

Može li Trešnjevka proći do četvrtfinala Challenge kupa?

Osobno očekujem da ćemo proći, Island je puno jači u muškom nego u ženskom rukometu. Kod nas je stanje OK, nema ozljeda, osim što Jukopila još ne igra, ostale su zdrave i sve cure idu na put. Popravili smo formu u odnosu na prvo kolo protiv Zameta, dobro smo igrali protiv Umaga i Dalmatinke (Kup). Dobro smo igrali i na dva zatvorena treninga sa Lokomotivom, Knježević se dobro uklopila u ekipu, svakim treningom smo sve uigraniji i vjerujem da možemo proći.

Kakvo je stanje među rukometašicama?

Cure su spremne i znaju da ih čekaju dvije teške utakmice u dva dana, a svima nam je cilj proći dalje i dokazat se u ovom natjecanju.

Imate li informacija o svom protivniku?

Fram je trenutno drugi u prvenstvu Islanda, zaostaju jedan bod iza Valura, tipična skandinavska ekipa, igraju obranu 6-0, koja je dosta plitka i široka, brzo i puno trče u kontranapad, u napadu se sve vrti oko njihove najbolje igračice, srednjeg vanjskog Karin Knuttsdottir, imaju i dobrog desnog vanjskog, desno krilo je bolje od lijevog, u napadu puno šutiraju sa vanjskih pozicija, nemaju neku disciplinu igre i ako im krene šut, vrlo su opasne.

Pripremate li vi nešto za njihovu igru?

Mi smo pripremili 3-2-1 kao iznenađenje za njih, ne znam, jesu li nabavili neki naš DVD, ali tu obranu smo malo igrali ove godine, a možemo je kvalitetno odraditi. Preko interneta, na jednoj njihovoj stranici smo našli snimke njihovih utakmica u prvenstvu, igraju dobro, i siguran sam da mi o njima znamo više nego oni o nama. Pripremili smo se dobro, njihova prednost su obje tekme na domaćem terenu, naša je prednost što smo ipak malo kvalitetnija ekipa, bar mi se tako čini na osnovu gledanja DVD-a. Mi smo slabiji u odnosu na jesenski dio, jer smo ostali bez Pavić i trenutno bez Jukopile, nemamo tu agresivnost i brzinu kao s njima i čvrstoću u obrani, ali sam uvjeren da ćemo proći u četvrtfinale.

Kada se kreće u Island i kada se igraju utakmice?

U petak putujemo avionom preko Pariza za Reykjavik, obje utakmice igramo na Islandu, prva je u subotu u kojoj smo mi domaćini, a druga je u nedjelju. Obje utakmice se igraju u 16:00 sati po njihovom, a to je 17:00 po našem vremenu. Vraćamo se u ponedjeljak preko Londona, isto avionom.

Challenge kup, osmina finala:
subota, 13.02. Trešnjevka – Fram 17:00
nedjelja, 14.02. Fram – Trešnjevka 17:00.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!