Nogomet

Chelsea rutinirano do četvrtfinala

Marin Vuković • subota, 13.02.2010.
Chelsea rutinirano do četvrtfinala
Foto: EPA

U prvoj utakmici osmine finala FA kupa nogometaši Chelseaja na svom su stadionu s 4:1 svladali velški Cardiff i plasirali se među osam najboljih momčadi. Gosti su dobar otpor pružili tek u prvom poluvremenu, a u nastavku je lider prvenstva pokazao tko je favorit.

Na najgori mogući način igrači Cardiffa otvorili su utakmicu na Stamford Bridgeu. Premda su namjeravali što je duže moguće čuvati svoju mrežu nedirnutom, već u drugoj minuti Didier Drogba je iskoristio rupu u gostujućoj obrani i doveo svoju momčad u vodstvo od 1:0.

Nakon primljenog pogotka Cardiff je zaigrao nešto bolje i u 34. minuti iznenadio obranu Chelseaja, koja se u ovom susretu nije mogla osloniti na iskustvo Johna Terryja. Chelseajev je kapetan dobio slobodne dane, a njegovi kolege nisu najbolje reagirali na ubačaj u šesnaesterac. Loptu je glavom dočekao Michael Chopra i poslao je u mrežu Hilarija, a neodlučenim rezultatom otišlo se na odmor.

Razgovor ugodni s Carlom Ancelottijem probudio je lidera Premiershipa i već u 51. minuti Drogba je uposlio Michaela Ballacka, a ovaj vratio prednost Londončanima. Utakmica je riješena 18 minuta kasnije kada je udarac Daniela Sturridgea prošao kroz noge vratara Cardiffa i završio iza njegovih leđa.

Konačnih 4:1 u 86. je minuti postavio Salomon Kalou, matirao Kelvina Daviesa i potvrdio nastavak Chelseajeva pohoda na cijenjeni engleski trofej.


Možda ne ciljaju na trofej, ali nogometaši Portsmoutha jednako su uvjerljivim rezultatom slavili na gostovanju u Southamptonu. Visokih 4:1 zvuči nestvarno u odnosu na predstave koje su ove sezone pružali igrači najgore momčadi Premiershipa, no i njima se moralo negdje otvoriti.

Mreže su mirovale sve do posljednjih 25 minuta utakmice, a tada je postignuto svih pet golova. Mrežu domaćina načeo je Owusu-Abeiye u 66. minuti, no prednost Pompeyja trajala je samo četiri minute jer ubrzo je izjednačio Lambert.

Portsmouth ubacuje u brzinu više i u posljednjih 15 minuta preko Arune Dindanea, Nadira Belhadja i Jamieja O'Hare dolazi do uvjerljive pobjede i četvrtfinala.

FA kup

osmina finala

Chelsea4:1Cardiff
Southampton1:4Portsmouth
Derby County1:2Birmingham City
Reading2:2WBA
Manchester City1:1Stoke City
Bolton1:1Tottenham
Fulham4:0Notts County
Crystal Palace2:2Aston Villa
Aston Villa3:1Crystal Palace
Tottenham4:0Bolton
WBA2:3 *Reading
Stoke City3:1 *Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!