Nogomet

Birmingham u zadnji tren

Marin Vuković • subota, 13.02.2010.
Birmingham u zadnji tren
Foto: EPA

Birminghamova sezona iz snova se nastavlja. Momčad koja je prošlu sezonu provela u drugoj engleskoj ligi u Premiershipu gura jako dobro, a večeras su pogotkom Ridgewella u posljednjoj minuti izborili i plasman u četvrtfinale FA kupa.

Birmingham je u posljednjim trenucima utakmice došao do pogotka kojim je iz daljnjeg natjecanja izbacio svoga domaćina Derby County i izborio prolaz među osam najboljih momčadi ovosezonskog FA kupa.

Nakon prvog poluvremena bez pogodaka, do vodstva su prvi došli domaćini, u 55. minuti precizan je bio Jay McEveley. Dvadesetak minuta kasnije glavom nakon kornera izjednačio je Scott Dann, a u prvoj minuti sudačke nadoknade Liam Ridgewell našao se na pravom mjestu i loptu ugurao u mrežu nakon što je vratnicu pogodio Kevin Phillips.

U drugoligaškom okršaju Readinga i West Bromwich Albiona pobjednika nije bilo, susret je završen rezultatom 2:2 i putnika u sljedeće kolo odlučit će ponovljena utakmica.

Nakon pogodaka Kebea u prvoj i Churcha u 73. minuti gosti su se dvaput vraćali u egal, a konačnih 2:2 tri minute prije kraja postavio je Joe Mattock.

FA kup

osmina finala

Chelsea4:1Cardiff
Southampton1:4Portsmouth
Derby County1:2Birmingham City
Reading2:2WBA
Manchester City1:1Stoke City
Bolton1:1Tottenham
Fulham4:0Notts County
Crystal Palace2:2Aston Villa
Aston Villa3:1Crystal Palace
Tottenham4:0Bolton
WBA2:3 *Reading
Stoke City3:1 *Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!