Nogomet

Video: Aston Villa se spasila blamaže

Marin Vuković • nedjelja, 14.02.2010.
Video: Aston Villa se spasila blamaže
Foto: EPA

Nogometaši Aston Ville u posljednjim su se trenucima spasili poraza od Crystal Palacea i izborili novi pokušaj plasmana u četvrtfinale FA kupa. Fulham je pak više nego uvjerljivo slavio protiv Notts Countyja.

Crystal Palace i Notts County u velikim su financijskim problemima, pa nitko nije očekivao da bi mogli pružiti dobar otpor svojim premierligaškim protivnicima u osmini finala FA kupa. Notts County je "opravdao" očekivanja i izgubio s glatkih 4:0, dok je Crystal Palace stavio Aston Villu na prave muke i ispustio pobjedu samo tri minute prije kraja.

Klub u stečaju i s dugovima od preko 30 milijuna funti dvaput je vodio protiv gostiju iz Birminghama koji se bore za ulazak u Ligu prvaka. Prvo su u 24. minuti pogotkom Johnnyja Ertla došli u vodstvo od 1:0, a nakon što je 11 minuta kasnije izjednačio James Collins, novu im je prednost 20 minuta prije kraja donio Darren Ambrose.

Na žalost domaćih navijača, korner izveden tri minute prije isteka regularnog tijeka bio je koban. Stilian Petrov upisao se u listu strijelaca i svojoj momčadi izborio ponovljenu utakmicu koja joj zaista nije trebala. Naime, susret na Villa Parku igrat će se u istom tjednu kada i finale Carling kupa protiv Manchester Uniteda na londonskom Wembleyju.

Puno manje problema od Aston Ville imao je Fulham, koji je četvrtoligašu Notts Countyju pokazao gdje mu je mjesto, a ujedno dodao nešto soli na ranu kluba kojeg nitko neće i kojega vlasnici, igrači (Sol Campbell), pa i sportski direktori (Sven Goran Eriksson) napuštaju poput broda koji tone. Notts County je, naime, prodan novom vlasniku za samo jednu funtu, dugovi kluba dosegli su četiri milijuna funti, a porezna obveza od 300.000 funti prijeti da će staviti ključ u klupsku bravu.

Što se utakmice tiče, Fulham je pitanje pobjednika riješio već u prvom poluvremenu golovima Simona Daviesa i Bobbyja Zamore, a dva pogotka u nastavku dodali su i Damien Duff te čovjek zanimljiva imena Stefano Okaka Chuka. Fulham će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ponovljenog sraza Boltona i Tottenhama.

FA kup

osmina finala

Chelsea4:1Cardiff
Southampton1:4Portsmouth
Derby County1:2Birmingham City
Reading2:2WBA
Manchester City1:1Stoke City
Bolton1:1Tottenham
Fulham4:0Notts County
Crystal Palace2:2Aston Villa
Aston Villa3:1Crystal Palace
Tottenham4:0Bolton
WBA2:3 *Reading
Stoke City3:1 *Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!