FA kup, osmina finala, 14.02.2010, 14:30 h
Bolton
Bolton 1:1 Tottenham
Tottenham

Video: Tottenham s dva lica izborio replay

Marin Vuković • nedjelja, 14.02.2010.
Video: Tottenham s dva lica izborio replay
Foto: EPA

Nakon utakmice u kojoj je pokazao dva dijametralno suprotna lica, Tottenham je ostao u igri za osvajanje ovosezonskog FA kupa. Na stadionu Reebok u Boltonu izborili su neodlučen rezultat i odluku o putniku u četvrtfinale odgodili za dva tjedna, kada će se ponovljeni susret odigrati na White Hart Laneu.

Pred za engleske pojmove neobično malenim brojem gledatelja na stadionu Reebok, Bolton je odigrao vjerojatno najboljih 45 minuta ove sezone, no to mu nije bilo dovoljno da iz FA kupa eliminira Tottenham. Spursi će svoj pristup i igru iz prvog poluvremena htjeti što prije zaboraviti, a zahvaljujući buđenju i daleko boljoj igri u nastavku utakmice uspjeli su se izboriti za popravni ispit pred svojim navijačima.

Ponovno u londonskom sastavu nisu bila sva trojica Hrvata, Luka Modrić i Vedran Ćorluka dobili su priliku od prve minute, dočim je Niko Kranjčar ostao na klupi i na travnjak stupio tek u 63. minuti zamijenivši upravo Modrića. Hrvatski dvoboj koji bi utakmici dao poseban začin očekivano je izostao, Ivan Klasnić i dalje nije spreman za povratak u momčad.

Bolton je od prvog sučeva zvižduka stavio na muke Tottenhamovu obranu. Udarci preko grede, obrane Heurelha Gomesa i blokovi obrambenih igrača držali su Spurse u egalu više od pola sata, no tako nije moglo dovijeka. Domaćini su ih u 35. minuti nadmudrili vrlo lijepom kombinacijom koju je završio Johan Elmander asistencijom za Kevina Daviesa. Ćorluka je zakasnio u blok, a nemoćni Gomes loptu je mogao tek pogledom ispratiti u mrežu.

Nesreća s bijelog kreča

Najave kako će promijeniti izvođača najstrožih kazni Redknapp je napokon odlučio provesti u djelo, no čini se kako ni ovaj put nije našao pravoga čovjeka za posao. Umjesto Jermaina Defoea, koji je potrošio i promašio previše kaznenih udaraca, udarac s bijele točke ovaj je put izveo Tom Huddlestone i vrlo lošim udarcem nastavio tamo gdje je Defoe stao. Tko je sljedeći na Rednappovom popisu? Naš je prijedlog Niko Kranjčar.

Punih 55 minuta trajalo je buđenje Spursa, a onda se u samo jednoj minuti dvaput zatresla greda Jussija Jaaskelainena. U prvom slučaju udarcem glavom okvir je gola pogodio Peter Crouch, a odmah zatim vratar Boltona refleksnom je intervencijom spriječio autogol i skrenuo loptu u gredu.

Bila je to naznaka Tottenhamova povratka u utakmicu koji je uslijedio šest minuta kasnije, kada je Jaskelaainen napokon savladan. Lijevom je stranom prošao Gareth Bale i u srcu šesnaesterca pronašao usamljenog Jermaina Defoea, koji oštrim udarcem pod gredu vraća utakmicu u egal.

Dodatni poticaj Spursi su dobili ulaskom Nike Kranjčara koji je na mjestu dirigenta zamijenio neraspoloženog i neprimjetnog Luku Modrića te nekoliko minuta kasnije zaprijetio odličnim, snažnim udarcem kojeg je domaći vratar uspio tek skrenuti u korner.

Priču o povratku i preokretu Spursi su, međutim, mogli zaključiti u 71. minuti kada je zbog igranja rukom Rickettsa dosuđen jedanaesterac. Ovaj put loptu je na bijeli kreč namjestio Tom Huddlestone i očajno šutirao, otvorivši tako priliku Jaaskelainenu da se istakne obranom najstrože kazne.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa će za mjesto u ždrijebu četvrtfinala FA kupa ove dvije momčadi za dva tjedna odigrati novu utakmicu, ovaj put pred tribinama White Hart Lanea.

FA kup

osmina finala

Chelsea4:1Cardiff
Southampton1:4Portsmouth
Derby County1:2Birmingham City
Reading2:2WBA
Manchester City1:1Stoke City
Bolton1:1Tottenham
Fulham4:0Notts County
Crystal Palace2:2Aston Villa
Aston Villa3:1Crystal Palace
Tottenham4:0Bolton
WBA2:3 *Reading
Stoke City3:1 *Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2010. u 10:28
    pa kako neće fulati penal kad ga izvodi onaj grmalj od Huddlestona, čovjek izgleda kao grubač iz Popaja!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.02.2010. u 18:12
    Katastrofa je koliko puta su Spursi ove sezone "fulali" jedanaesterce. Oni kao da baš ne žele ništa osvojiti i dobiti - lagano. I bodove u prvenstvu poklanjaju klubovima koji su drugima vreća za nabijanje, a u FA lošijim ekipama daju priliku koju ne zaslužuju :(
    Obrisan korisnik