Nogomet

Tottenham među osam, Modriću asistencija

Marin Vuković • srijeda, 24.02.2010.
Tottenham među osam, Modriću asistencija
Foto: EPA

Tottenham je visokom pobjedom nad Boltonom izborio mjesto u četvrtfinalu FA kupa, a za pobjedu u ponovljenoj utakmici na White Hart Laneu nisu se morali posebno niti oznojiti. Postigli su tek dva pogotka, a ostala dva djelo su - gostujućih igrača. Stoke City je nakon produžetaka uništio san Roberta Mancinija, a svoje mjesto u ždrijebu četvrtfinala naći će i Aston Villa pobjedom nad Crystal Palaceom te Reading trijumfom nad West Bromwich Albionom.

Neočekivano lako nogometaši Tottenhama došli su do pobjede nad indisponiranim i posve bezopasnim Boltonom, koji je položio oružje već nakon prvih 45 minuta i uz dva autogola završio svoj nastup u ovosezonskom izdanju FA kupa. Spursi posve zasluženo odlaze u četvrtfinale, a u večerašnjem su nastupu od četiri pogotka morali postići samo dva. Za oba je zaslužan Roman Pavljučenko, koji je u samo dva nastupa u posljednjih nekoliko dana čak četiri puta svladao protivničke vratare.

Od četvorice hrvatskih reprezentativaca utakmicu su od prve minute započeli tek Luka Modrić na jednoj i Ivan Klasnić na drugoj strani. Modrić je odigrao cijelu utakmicu, Klasnić slabih 56 minuta, a Niko Kranjčar završnih pola sata. Slobodnu je večer dobio jedino Vedran Ćorluka, kojeg nije bilo u zapisniku utakmice.

Tottenham je lomio otpor gostiju i u 23. minuti nakon lijepe asistencije Modrića za Pavljučenka poveo s 1:0, a 12 minuta kasnije pitanje pobjednika praktički je riješeno. S desne strane ubacio je Sebastien Bassong, a u pokušaju raščišćavanja svoga peterca loptu je u vlastitu mrežu skrenuo vratar Jussi Jaaskelainen.

Već uvjerljivu prednost Spursi su povećali već u trećoj minuti nastavka, i to još jednim autogolom. Ovaj put oštar ubačaj s lijeve je strane uputio Gareth Bale, a na loptu je natrčao nesretni Andy O'Brien i poslao je pored nemoćnog Jaaskelainena. Do kraja utakmice Pavljučenko se još jednom upisao u strijelce i postavio konačnih 4:0.

San Roberta Mancinija da će već ove sezone osvojiti neki trofej pao je u vodu porazom u produžetku od Stoke Cityja, nakon što je regularnih 90 minuta završeno rezultatom 1:1. Britannia se ponovno pokazala neosvojivom utvrdom, a uz poraz od 3:1 City će morati progutati i isključenje Emmanuela Adebayora.

Dva Cityja dugo su tražili put do mreže protivnika, pa smo prvi vidjeli tek u 79. minuti. Džoker s klupe Steve Kitson samo nekoliko minuta po ulasku na teren zatresao je mrežu Shayja Givena i donio prednost domaćima, no veselje je trajalo samo dvije minute, do izjednačujućeg pogotka Craiga Bellamyja.

Odmah po izjednačenju veliku glupost čini Adebayor i zbog guranja Ryana Shawcrossa dobiva izravni crveni karton, te svoju momčad ostavlja na cjedilu u 30 minuta produžetaka. Desetorica igrača iz Manchestera nisu se mogli othrvati pritisku domaćina. Već u 95. minuti Shawcross se iskupio za pogrešku iz prve utakmice i nakon ubačaja rukom Delapa donio vodstvo Stoke Cityju, a četiri minute kasnije konačnih 3:1 postavio je Tuncay Sanli.

Istim rezultatom put u četvrtfinale izborila je i Aston Villa, premda su do prvog pogotka došli nakon još jednog kontroverznog kornera, a druga dva postigli s bijele točke. Podsjetimo, ponovljenu su utakmicu i izborili nakon nepostojećeg kornera iz kojeg su postigli pogodak za 2:2, a ovaj put vodstvo im je nakon kornera u 42. minuti donio Gabriel Agbonlahor.

Iz jedanaesterca u 73. minuti Darren Ambrose je probudio nadu gostiju da mogu do produžetaka i eventualnog pothvata, no u 81. i 89. minuti John Carew je izborio i sam realizirao dva jedanaesterca te finaliste Carling kupa odveo i do četvrtfinala FA kupa.

Reading je dvaput hvatao zaostatak protiv West Bromwicha i pogotkom u produžetku napokon izborio prolaz među osam najboljih. Za domaćine je u šestoj i 47. minuti pogađao Koren, a Kebe u devetoj i Howard u trećoj minuti sučeva vremena vraćali utakmicu na početak. U produžetku pogodak vrijedan četvrtfinala postigao je Sigurdsson.

FA kup

osmina finala

Chelsea4:1Cardiff
Southampton1:4Portsmouth
Derby County1:2Birmingham City
Reading2:2WBA
Manchester City1:1Stoke City
Bolton1:1Tottenham
Fulham4:0Notts County
Crystal Palace2:2Aston Villa
Aston Villa3:1Crystal Palace
Tottenham4:0Bolton
WBA2:3 *Reading
Stoke City3:1 *Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!