Zimski sportovi

Sang-Hwa Lee nije popustila

Goran Markuš • srijeda, 17.02.2010.
Sang-Hwa Lee nije popustila
Foto: EPA

Iako ju je u direktnoj borbi za zlatnu medalju Njemica Jenny Wolf dovela do samog ruba Južnokorejka Sang-Hwa Lee nije popustila pod pritiskom i s tijesnih 0,05 sekundi prednosti osigurala je svoju prvu olimpijsku medalju - zlatnu...

I prije starta znalo se kako glavnoj favoritkinji, Njemici Jenny Wolf koja uz svjetsku titulu drži i svjetski rekord na 500 metara, neće biti lako, no ono što smo vidjeli na ledu malo je navijača očekivalo. Naime, nakon što su fantastično odradile prvu utrku 18. par u drugoj se utrci jedini spustio ispod 38 sekundi, a čak niti to nije bilo dovoljno da Wolf stigne do toliko željenog zlata.

Naime, Južnokorejka Sang-Hwa Lee nakon uvjerljivo najbrže prve utrke drugu je odvezla tek 0,12 sekundi sporije od Wolf i tako stigla do svoje prve olimpijske medalje - zlatne: "Presretna sam! Nadala sam se, vjerovala u sebe, no 'srebrno prokletstvo' cijelo me vrijeme mučilo."

Treće mjesto osigurala je pritajena favoritkinja za medalju najljepšeg sjaja, Kineskinja Beixing Wang koja je već nakon prve utrke prilično zaostajala za vodećom dvojkom nakon čega se usredotočila na Margot Boer, djevojku koja je klizala s njom u paru. Strategija se pokazala uspješnom i potpuno zasluženo Wang je stigla do svoje svojeg prvog olimpijskog odličja.

Brzo klizanje (Ž), 500 m, finale:
1. Sang-Hwa Lee (JKOR) - 76,09 sek
2. Jenny Wolf (NJEM) + 0,05 sek
3. Beixing Wang (KIN) + 0,54 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!