Nogomet

Desetkovani Topnici traže prolaz

Mario Plavčić • srijeda, 17.02.2010.
Desetkovani Topnici traže prolaz
Foto: EPA

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Porto na Estádio do Dragao dočekuje Topnike. Arsenal nakon pobjede nad Liverpoolom traži potvrdu izlaska iz krize, no i domaćini se nadaju pozitivnom rezultatu uzdajući se u izvrsne prezentacije ove sezone u Ligi prvaka, ali i u tradiciju - u dva dosadašnja susreta protiv Arsenala na domaćem terenu nisu vadili loptu iz mreže...

U Portu su epitet favorita prepustili Arsenalu, no sigurno je da će skupo prodati vlastitu kožu. Pila naopako može im biti samo poticaj jer na taj se način oslobađaju pritiska, a svoju šansu vide u čvrstoj obrani i brzom kontranapadu.

Unatoč podbačaju u prošlom kolu portugalske lige i remija kod Leixoesa, Porto je u pozitivnoj seriji i nada se nastavku serije dobrih rezultata. Valja naglasiti da kod Portugalaca nema većih poteškoća s izostancima.

Vezane vijesti

Svladavši Liverpool u prošlom prvenstvenom kolu Arsenal je prekinuo crni niz od pet utakmica bez pobjede. Arsene Wenger najavio je napadačku igru i prolaz u iduću rundu natjecanja želi riješiti već u prvom susretu.

Problem Wengerovoj družini predstavlja veliki broj ozlijeđenih igrača. Među njima je i hrvatski reprezentativac Eduardo koji nije sanirao ozljedu zadnje lože zadobivenu u utakmici protiv Aston Ville krajem siječnja.

U sastavu Topnika neće biti ni vratara Almunije, zatim Andreja Aršavina te Williama Gallasa, a ne konkurira ni od ranije ozlijeđeni Robin van Persie pa se može zaključiti da Arsenalu u Portu uistinu neće biti lako unatoč hrabrim najavama.

Bit će ovo šesti međusobni susret ovih takmaca u posljednjih pet godina, a uspješniji je Arsenal koji je slavio u tri navrata i to sva tri puta kao domaćin. Porto je upisao pobjedu (2:0) na domaćem terenu prošle sezone u grupnoj fazi Lige prvaka. Odigrali su i jedan remi (0:0), također u Portu 2007. godine.

Liga prvaka, osmina finala, prvi susret, Porto, Estádio do Dragao: Porto - Arsenal 20:45h

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!