Nogomet

Portu kažnjena dva igrača

Nikola Vlahović • subota, 20.02.2010.
Portu kažnjena dva igrača
Foto: EPA

Portov napadač Hulk i stoper Sapunaru dobili su višemjesečnu zabranu igranja za svoj klub. Brazilac je suspendiran na četiri, a Rumunj na šest mjeseci...

Giovanildo Vieiri de Souza, poznatiji po nadimku Hulk kojeg nosi na dresu, suočio se sa neugodnom kaznom koju mu je odredio Portugalski nogometni savez. Brazilcu je zabranjeno četiri mjeseca igranja za svoj klub.

Hulk je dobio suspenziju jer se nakon prvenstvene utakmice protiv Benfice, koja je odigrana 20. prosinca prošle godine potukao s redarima. Kazna se odnosi na portugalsko prvenstvo i kup dok u Ligi prvaka Brazilac ima pravo igrati.

U tučnjavi je najgore prošao jedan od redara, koji je zbog težih ozljeda glave završio u bolnici. "Kazna je niža od onih minimalnih, koje se odnose na suspenziju od šest mjeseci pa do tri godine, a sve zbog toga što se dokazalo da su djelatnici osiguranja provocirali igrače u tunelu", pojasnio je šef Disciplinskog odbora Ricardo Costa.

Da stvar bude još gora, suspenziju je osim Hulka dobio i branič Cristian Sapunaru, koji je suspendiran na šest mjeseci. Obojica igrača već su "odradila" dva mjeseca suspenzije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!