Zimski sportovi

Rusi preko Češke do četvrtfinala

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 22.02.2010.
Rusi preko Češke do četvrtfinala

U posljednjoj utakmici Skupine B na ZOI u Vancouveru, Rusija je sa 4:2 svladala Češku i osvojila prvo mjesto u skupini. Ovom pobjedom Rusi su osigurali izravan plasman u četvrtfinale.

Cijela utakmica bila je prilično izjednačena, ali u ključnim situacijama Rusi su imali potez više i na kraju zasluženo slavili. U prvom periodu vidjeli smo po jedan pogodak sa svake strane, a oba su postignuta u situacijama s igračem više. Poveli su Rusi preko Evgenija Malkina pet minuta prije kraja perioda, a u zadnjoj minuti perioda Tomas Plekanec vraća utakmicu u egal.

U drugom periodu bilo je malo manje uzbuđenja, a jedini pogodak bio je onaj Viktora Kozlova. On se najbolje snašao nakon jedne odbijene pločice i iz okreta lijepim udarcem svladao Tomasa Vokouna. Rusi su u posljednju trećinu ušli sa minimalnim vodstvom, ali utakmica je i dalje bila otvorena.

Treći period je novim pogotkom otvorio Malkin, a taj gol je bio plod najljepše akcije na susretu. Alexander Semin je primio dodavanje Fedora Tjutina i prekrasno na drugoj vratnici pronašao Malkina, koji iz prve krasno zabija za 3:1. Češka je teško dolazila do prave prilike, ali jednu takvu je u 55. minuti iskoristio Milan Michalek i ipak smo imali uzbudljivu završnicu.

Česi su pritiskali i opasno prijetili Evgeniju Nabokovu, ali do izjednačenja nisu stigli. Kada su već i povukli Vokouna sa gola, Pavel Dacjuk je pogodio praznu mrežu i postavio konačnih 4:2 za Zbornaju.

Zadovoljan rezultatom i igrom, bio je ruski izbornik Vjačeslav Bikov: ˝Igrali smo mnogo bolje nego protiv Slovačke, obrana je bila odlična˝, rekao je zadovoljni Bikov. On zna da će unatoč odličnom napadu, obrana biti ključ u velikim utakmicama. A takve slijede. Rusi sada imaju odmor do srijede, kada igraju četvrtfinale. Česi vrlo vjerojatno igraju već u utorak, a protivnika će znati nakon kraja današnjeg dana.

Skupina b:

Rusija – Češka 4:2 (Malkin 6., 42., Kozlov 35., Dacjuk 60. / Plekanec 20., M.Michalek 55.)

Konačan poredak: 1.Rusija 7, 2. Češka 6, 3. Slovačka 5, 4. Latvija 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!