Nogomet

Prvo pa muško

Tomislav Pacak • srijeda, 24.02.2010.
Prvo pa muško
Foto: EPA

Ohrabrena pobjedom na Mallorci, Sevilla u hladnu Moskvu dolazi po dobar rezultat u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Od pomoći bi svakako trebala biti činjenica da domaćin nije službenu utakmicu igrao od 8. prosinca...

Tada je CSKA pobijedio Bešiktaš i tako se po prvi puta u klupskoj povijesti plasirao u drugi krug Lige prvaka, no za idući korak Rusi će morati već u prvoj utakmici sezone biti u top formi.

Mogu li to učiniti nije siguran ni trener Leonid Slutskij: "Prijateljske utakmice, neovisno o rezultatu, ne mogu se usporediti s natjecateljskim dvobojima. Možemo govoriti o formi koliko hoćemo, no tek će službene utakmice pokazati gdje stojimo. Prednost nam je domaći teren, moramo igrati agresivno i ganjati pobjedu, ali rijetko je susret na ovakvoj razini odlučen u prvoj utakmici."

Ramos kao poveznica

Vezane vijesti

Juande Ramos odveo je Sevillu do dva trijumfa u Kupu Uefa, a prošle je jeseni šest tjedana proveo kao trener CSKA. Manuel Jimenez sigurno je mogao puno saznati ako se odlučio okrenuti Ramosov broj.

Zimski uvjeti svakako bi trebali biti uteg na vagi CSKA, no gosti se ne boje "snijega i leda"; štoviše, snijeg su iskoristili kako bi se na treningu - grudali. Ovoga vikenda postali su prva momčad koja je uzela bodove na Mallorci, što je velika injekcija samopouzdanja za Adriana i njegove suigrače: "Poštujemo CSKA, i poštujemo utjecaj hladnoće, ali spremni smo za sve - za snijeg, za hladnoću i za protivnika."

Ni Rusi ne očekuju da će Sevillu slomiti vremenski uvjeti. "Bila bi velika pogreška pomisliti da će Španjolci padati sami od sebe i ostaviti nam čist prolaz do gola", napomenuo je u najavi utakmice branič Vasilij Berezuckij.

Sevilla će zaigrati oslabljena za dva važna ofenzivca, Luisa Fabiana i Diega Capela, no Slutskij je svjestan da Sevilli to i neće biti ogroman hendikep: "Sevila ima ofenzivne igrače svjetske klase - Perottija, Navasa, Kanoutea, Negreda, Capela i Fabiana, iako ove posljednje dvojice neće biti. Snažni su i individualno i kolektivno. No, kao i svaka momčad, Sevilla ima svoje slabosti i mi ćemo ih pokušati iskoristiti."

S druge strane, CSKA je kompletan, a ponajviše se očekuje od krilnih igrača Miloša Krasića (najbolji strijelac s četiri pogotka) i Marka Gonzaleza.

Bez obzira na vrline CSKA, Sevilla je i zbog natjecateljske forme, ali i snage i reputacije momčadi na papiru favorit za prolaz dalje. Svjestan je dobrog ždrijeba i spomenuti Adriano: "Ne smijemo sada razočarati. Ovo je važna utakmica za igrače jer svi želimo igrati u Ligi prvaka, ali je važna i za klub i za navijače. Sevilla je proteklih godina narasla kao klub i mora igrati u Ligi prvaka kako bi dodatno ojačala poziciju."

Hoće li Sevilla opravdati ulogu favorita i već u prvoj utakmici napraviti veliki korak prema četvrtfinalu, ili će Rusi ostvariti podvig saznat ćemo večeras - ogled počinje u 18.30 po hrvatskom vremenu.

Liga prvaka - završnica

osmina finala

Lyon1:0Real Madrid
Milan2:3Manchester United
Bayern2:1Fiorentina
Porto2:1Arsenal
Stuttgart1:1Barcelona
Olympiakos0:1Bordeaux
CSKA Moskva1:1Sevilla
Inter2:1Chelsea
Arsenal5:0Porto
Fiorentina3:2Bayern
Real Madrid1:1Lyon
Manchester United4:0Milan
Sevilla1:2CSKA Moskva
Chelsea0:1Inter
Barcelona4:0Stuttgart
Bordeaux2:1Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • koolcrash24.02.2010. u 14:24
    ovo će biti zanimljiva utakmica :)
    koolcrash