Rukomet

Pravi test CO Zagreba

Ivor Krapac, Ivana Strahija • nedjelja, 28.02.2010.
Pravi test CO Zagreba
Foto: Kristijan Komarica

U zagrebačku Arenu stiže Ciudad Real, nesumnjivo najbolji europski klub. Protiv momčadi u kojoj igra i Petar Metličić Zagrepčani do bod(ova) mogu samo ukoliko 60 minuta odigraju na jednako visokoj razini i bez pogreške.

Iznimno će važno u nedjelju navečer biti odigrati bez greške. U goste u pretposljednjem kolu stiže velikan španjolskog rukometa Ciudad Real, aktualni šampion Lige prvaka i ekipa koja je 11 kola pred kraj španjolskog prvenstva već praktički osigurala naslov prvaka. Iako s Španjolcima u Zagreb nije doputovao ni Källman ni Aguinagalde, nema sumnje da će Šterbik, Hombrados, Metličić, Enterrios, Dinart i Abalo, da spomenemo samo neke, biti dovoljno "strašni".

Nije baš previše jasno je li pobjeda Reala nad Barcelonom u tjednu koji je prethodio za CO Zagreb olakšavajuća ili otežavajuća okolnost, ali pomoćni trener Raúl González uvjerio je španjolske novinare da Ciudad kao i uvijek ide na pobjedu: "Neće nam biti lako u dvorani s 15 tisuća domaćih navijača, niti protiv ekipe koja ima u svojim redovima veličine poput Balića i Džombe. Nama neriješen rezultat ili minimalni poraz i dalje osiguravaju prvo mjesto, ali s tim ne kalkuliramo nego idemo na pobjedu", rekao je Raúl González.

Zagrepčani su, u to ne treba sumnjati, sve svoje pripreme podredili toj utakmici. Pogledali su sve videe Španjolaca po nekoliko puta i taktika je spremna: "Radimo na taktici od ponedjeljka. Naravno da i oni imaju sitnih detalja koje treba uočiti i primijeniti u igri, što nije uvijek lako, nekad utakmica krene suprotno onome što smo zamislili. Suština svega je da pokušamo odigrati kvalitetnu obranu kao što smo odigrali protiv Kopenhagena, da golman bude na razini kao što je bio tada, da naša četvorka u sredini spriječi suradnju njihove vanjske linije s pivotima, što im je osnova igre i nakon Uriosa, sada s Aguinagaldeom i Jevdokimovim", ispričao je jedan od Zagrebovih trenera Mirko Bašić.

Zagrepčani će pokušati obranom doći do "lakih" golova, ali treba paziti na munjevitu kontru Španjolaca u slučaju neuspješnog napada: "Na postavljenu zonu uz naše vanjske igrače, prije svega prvu postavu vanjskih koji imaju brza kretanja, možemo se suprotstaviti, na postavljenu zonu smo ravnopravni u odnosu na njih, ali kažem, oni su uigraniji, imaju veće međunarodno klupsko iskustvo i to im je prednost. Ako spriječimo one stvari koje potenciraju u napadu i pustimo ih da pucaju izvana, mislim da ćemo onda imati šanse."

Iako u svojim najavama uz svog bivšeg igrača Džombe spominju i Balića, Bašić smatra da neće za našeg najboljeg rukometaša Španjolci pripremati posebnu obranu: "Mislim da neće igrati prema Ivanu, rijetko igraju prema srednjem, više prema lijevom ili desnom, prije očekujemo da će igrati prema Kiri. U stvari, mislim da to mijenjaju ovisno o strani terena na kojoj jesu, ako im je lakša izmjena Virana Morrosa i Dinarta igraju prema kontra strani, mislim da ovisi o tome. Imaju svoju koncepciju i ne interesira ih tko je na drugoj strani, igraju svoju igru i toliko su uigrani da ih ne interesira baš previše tko im od protivnika predstavlja probleme."

U svakom slučaju očekuje nas vrhunski rukomet, poznati igrači na obje strane i svakako pravi test kvalitete našeg prvaka. U prvom su srazu ove sezone Zagrepčani u Španjolskoj izgubili –5 (32:27) i bit će zanimljivo vidjeti koliko su se od tada naši rukometaši uigrali i poboljšali svoje reakcije na terenu. Svakako će veliki plus Zagrepčanima biti puna Arena, pa rukometaši u bijelim dresovima pozivaju sve da ne štede grla.

Susret u Areni počinje u 18 sati.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Alingsas HK32:24Fyllingen Handball
HSV Hamburg33:25FCK Handbold
RK Zagreb24:27Atletico de Madrid
1Atletico de Madrid 10321:241+8020
2HSV Hamburg 10346:259+8716
3RK Zagreb 10292:266+2612
4FCK Handbold 10276:281-58
5Alingsas HK 10251:302-514
6Fyllingen Handball 10214:351-1370

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.02.2010. u 13:24
    Isti komentar kojeg sam ostavio i na članku o Medveščaku. Nije mi jasno zašto se RK Zagreb i KHL Medveščak ne dogovore, pa usklade termine utakmica. Neznam da li je u pitanju inat, ili dokazivanje tipa 'moj sport je ipak popularniji od tvog' ili neka takva furka, ali je ovo šteta za Zagreb i za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik